Æbletærte
Efterår er lig med æbler, så hvorfor ikke en nem æbletærte der smager fantastisk.
Den er god at fryse og lune på dagen og smager godt med creme fraiche, græsk youghurt eller flødeskum til.
Velbekomme
Æbletærte
Tid i alt: Æbletærte40 minutter
Arbejdstid: 15 minutter
Holdbarhed: 4 -5 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
Mazerinbund:
100 g Mandelmel
100 g sukker
100 g blødt smør
2 øg
25 g hvedemel
Æblegrød:
2 æbler i tern
100 g sukker
20 g vand
2 g kanel
Crumble:
25 g mel
25 g sukker
20 g sblødt mør
1 g vaniliesukker
100 g hakkede mandler
Tænd ovnen 190 g varmluft
Æblegrød koges 3-4 minutter uden låg.
Mazerinmasse:
Mandelmel, sukker og blødt smør blandes sammen med en slikpott.
Æg røres i et af gangen.
Mel vendes i.
Crumble:
Mel, sukker, smør og vanilliesukker røres sammen med en slikpott til det samles, tilsæt hakkede mandler.
2 stk. tærteform alu. Ø16 smøres med Goldwax sprayolie. fordel mazerinmassen i de 2 forme og smør det ud. æblegrøden ovenpå. Chrumblen fordeles øverst.
Bages i ca 15 minutter ved 190 grader varmluft midt i ovnen hvis æblegrøden er varm og ca 18 minutter hvis grøden er kold.