Trustpilot

Æbletærte


Æbletærte

 

Efterår er lig med æbler, så hvorfor ikke en nem æbletærte der smager fantastisk.

Den er god at fryse og lune på dagen og smager godt med creme fraiche, græsk youghurt eller flødeskum til.

Velbekomme

 

 

Æbletærte

 

Tid i alt: Æbletærte40 minutter

Arbejdstid: 15 minutter

Holdbarhed: 4 -5 dage

Kan fryses: Ja 

Ingredienser

Fremgangsmåde

Mazerinbund:
100 g Mandelmel
100 g sukker
100 g blødt smør
2 øg
25 g hvedemel

Æblegrød:
2 æbler i tern
100 g sukker
20 g vand
2 g kanel

Crumble:
25 g mel
25 g sukker
20 g sblødt mør
1 g vaniliesukker
100 g hakkede mandler

Tænd ovnen 190 g varmluft

Æblegrød koges 3-4 minutter uden låg.

Mazerinmasse:
Mandelmel, sukker og blødt smør blandes sammen med en slikpott.
Æg røres i et af gangen.
Mel vendes i.

Crumble:
Mel, sukker, smør og vanilliesukker røres sammen med en slikpott til det samles, tilsæt hakkede mandler.

2 stk. tærteform alu. Ø16 smøres med Goldwax sprayolie. fordel mazerinmassen i de 2 forme og smør det ud. æblegrøden ovenpå. Chrumblen fordeles øverst.

Bages i ca 15 minutter ved 190 grader varmluft midt i ovnen hvis æblegrøden er varm og ca 18 minutter hvis grøden er kold.