Berlinere
Hjemmebagte, varme og sprøde berlinere er en helt fantastisk oplevelse, som ikke kan købes.
Berliner
Tid i alt: 2 timer
Arbejdstid: 20 minutter
Holdbarhed: 1 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
500 g Hvedemel 10% protein indhold
40 g mælk 5 grader
180 g vand 30 grader
1 æg
25 g gær
12 g Frost
25 g sukker
10 g salt
75 g smør
Alt undtagen smør blandes i røreskålen.
Ælt dejen sammen langsomt.
Ælt 4 minutter hurtigt, tilsæt smørret.
Når smørret er rørt ud i dejen æltes yderligt 2 minutter.Dejtemperatur 27-28 grader.
Dejen hviler i 15 minutter i oliesmurt Dejkasse med Plastik over.
Dejen vendes ud på lidt mel og foldes stram 4 gange over sig selv.
Hviler igen i 10 minutter.
Rul dejen ud på ca 1,5 cm tykkelse.
Hviler igen i 10 minutter.
Udstik med Ø8-10 cm rund udstikker, ring eller kop.
Sættes på bagepapir eller Silikonemåtte.
Hæver i Bordstik med Bagetelt over og varmt vand under teltet i ca 50 minutter.
Mindst ½ l. olie varmes op til 180 grader i en pande.
Steget i 2-3 minutter på hver side og vendes i sukker lige efter.
Lav et hul med en Snittekniv og sprøjt Creme og hindbærmarmelader ind i midten af berlineren.
De færdige berliner kan fint fryses og nydes en anden dag.