Bløddej med Basis
Bløddej bruges til brød der skal være meget blød og nemt at bide over. Som teboller, burgerboller, pølsebrød, Hveder, krydderboller, fastelavnsboller og pølsehorn osv..
Bløddej med Basis
Boller, burgerboller, pølsebrød, hveder og Bedsteboller
Tid i alt: 3 timer
Arbejdstid: 60 minutter
Holdbarhed: 4 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
250 g Bløddejs basis
900 g hvedemel med 10 % protein indhold
1 æg
450 g vand ca 20°C
75 g gær eller 20 g tørgær + 50 g ekstra vand
100 g rapsolie
Creme og remonce til bedsteboller af 700 g dej:
150 g koldt vand
45 g Kagecremspulver
50 g blød smør
50 g Mandelmel
50 g Sukker
Kakaoglasur:
15 g kakao
50 g vand 100 grader
300 gb flormelis
Alt undtagen olien tilsættes røreskålen og æltes 4 minutter langsomt.
Ælt 5-6 minutter hurtigt og tilsæt olien ved langsom hastighed indtil olien er optaget af dejen. Ælt hurtigt i 1-2 minutter.
Hvis du ønsker at lave bedsteboller, kan man tilsætte 50 g smør ekstra pr 700 g dej, så de bliver mere kageagtige. = 12-15 stk.
Dejen hviler i 10-15 minutter.
Boller vejer 55-70 g
Pølsebrød vejer 50-60 g
Burgerboller (store) vejer ca. 100 g. små 70 g.
Hveder tilsættes lidt kardemomme til dejen: vejer ca. 100 g. 20 stk bages i en dyb bradepande ved 175 grader i 25 minutter.
boller trisses runde og burgerboller hviler i 10 minutter og trykkes så flade ved at sætte en plade ovenpå og tryk med hele din vægt ovenpå.
Bedsteboller: vand og kagecremspulder piskes sammen i 1 minut.
smør, mandelmel og sukker blandes sammen og blandes med cremen. i en sprøjtepose.
dejen rulle ud og deles i 12-15 kvadrater.
Remonce/cremen i og lukkes ved at de 4 spidser vendes ind over midten, de næste 4 hjørner lukkes sammen og mases ind i hinanden. Vendes om og max 12 stk pr plade med bagepapir.
Hæv i Bordstik med Bagetelt over og 1 L. kogende vand under teltet. 60-90 minutter
Bages ved 200° i 8-12 minutter uden damp med over og -undervarme.
Bedsteboller 190 grader i ca 12 minutter.