Trustpilot

Chokoladekage

 

Skal det være nemt den dag den søde sult melder sig kunne denne lækre chokoladekage være et godt bud.

Det går hurtigt og har minimal opvask 😊

En portion er nok til 6-8 personer, men det er meget nemt at gange opskriften med 2 eller 3 hvis der skal mere kage til.

Klik på teksten som er fremhævede og du kommer direkte ind på varen i webshoppen.

 

Chokoladekage

Tid i alt: 2 timer

Arbejdstid: 10 minutter

Holdbarhed: 3 dage

Kan fryses: nej

Ingredienser

Fremgangsmåde

Kagen
100 g smør
75 g Chokolade drops
150 g sukker
20 g kakao
1 g salt
2 æg
150 mælk eller kærnemælk
20 g kartoffelmospulver
150 hvedemel
7 g natron

Glasur
200 g flormelis
10 g kakao
30 g vand (100 grader)

Tænd ovnen på 175 grader over og -undervarme.

Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen når det er næsten smeltet, tilsæt Chokolade drops og rør dem ud i det lune smør.

Tilsæt sukker, salt og kakao og rør det sammen med en Slikpott.

Tilsæt resten og rør så lidt som muligt men så alle klumper er væk.

Smør en Rugbrødsform med et godt lag Sprayolie og drys lidt hvedemel på alle sider.

Dejen i formen og bages midt i ovnen i ca 40 minutter. Tjek med et grillspyd om der sidder dej på den, for så er den ikke færdig. Men det er vigtigt at den ikke bagers for meget, for så bliver den tør.

Køles af i formen.

Løsne kagen fra siderne med en Paletkniv, vend den ud på hovedet og glaser den med glasuren.