Fastelavnsboller
M/ creme og mandelremonce
Lækre fastelavnsboller på en ny måde.
Masser af snask inden i og mere udenpå. Ummmm
Klik på teksten som er fremhævede og du kommer direkte ind på varen i webshoppen.
Fastelavnsboller
Tid i alt: 3 timer
Arbejdstid: 60 minutter
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
Dejen:
15 g Frost
50 g gær
200 g vand 60 grader
100 g sødmælk 5 grader
75 g sukker
7 g salt
600 g hvedemel 10% proteinindhold
1 æg
200 g smør (tempereret)
Mandelremoncen:
200 g sukker
200 g smør (tempereret)
150 g Mandelmel
2 æg
100 g mælk
60 g Kagecremepulver
Kagecreme:
300 g koldt vand
84 g Kagecremepulver
Glasur:
140 g flormelis
25 g vand 100 grader
I røreskålen med det hele undtages smørret.
Ælt i ca 3 min ved mellem hastighed.
Tilsæt smørret og ælt til det er opløst i dejen + 1 min.
Dejtemperatur: 27-28 grader.
Spray en Dejkasse med Oliespray og kom dejen i.
Kom en Pizza og hævepose over dejen og lad det hæve i 30 minutter.
Alle ingredienserne til mandelremoncen røres sammen i en stor skål med et piskeris og fyldes i en Sprøjtepose.
Vand og Kagecremepulver piskes sammen med et piskeris i ca 1 minut og fyldes i en Sprøjtepose.
Dejen vendes ud på godt med mel, drys mel ovenpå.
Rul dejen ud på en tykkelse på ca 3 mm. ca 42 x 55 cm. med en Kagerulle.
Fej overskydende mel af med Bagebordkosten.
Lav 20 stk kvadrater a 10,5 cm dejen deles i 4 x 5 stk.
Brug ca 50% af mandelremoncen og 100% af kagecremen inden i stykkerne.
Luk den sammen. De 4 spidser ind over midten og de 4 nye hjørnerne samles på midten og trykkes sammen (se video).
Pensles med æggestryggelse.
Resten af mandelremoncen sprøjtes ovenpå bollerne.
Vendes evt. i mandelsplitter og/eller nøddeflager.
10 stk pr bageplade med Silikonemåtte.
Hæver i Bordstik med Bagetelt om og ½ L. kogende vand under teltet i ca 50 minutter.
Bages med over og -undervarme ved 225 grader i ca 12 minutter.
Drys med flormelis eller lav glasuren og dyp toppen i glasuren