Trustpilot

Grove minutrundstykker

 

Lysbagte rundstykker til fryseren.
Igen en opskrift med klid. Det høje fiberindhold giver en dejligt saftig krumme. Sammen med de maltede hvedeflager får rundstykkerne en lækker fyldig smag og en lille snert af kernebid.

Klik på teksten som er fremhævede og du kommer direkte ind på varen i webshoppen.

Grove minutrundstykker
24 stk.
 

Tid i alt: 3 timer

Arbejdstid: 45 minutter

Holdbarhed: Mange dage

Kan fryses: Ja

Ingredienser

Fremgangsmåde

Iblødsætning:
600 g vand koldt fra hanen
50 g Hvedeklid eller speltklid
100 g Maltede hvedeflager
Sættes i blød i ca 1 time i køleskabet

50 g gær
22 g salt
40 g Gluten
50 g Hvedesur
25 g Frost
750 g hvedemel 12%

Æltes i ca 18 minutter først langsomt og så hurtigt. Dejtemperatur 27-28°.
Liggetid 10 minutter i Dejkasse med Pizza- og hævepose eller Overdækningsplastik over.

Dejen trækkes aflang og bankes flad og rulles sammen, så glutennetværket strammes op. Vejes af på 75 g stykket, dækkes med Overdækningsplastik
Liggetid 2. 10 minutter igen.

Lav runde som til boller og evt aflange, rulles ud i ca 12 cm og laves til knuder.
Pensles med vand og vendes i Majsdrys, Blå birkes , Chia eller Maltede hvedeflager. Sættes på Netplader og hæver med kun lidt damp hvis du bruger Bordstik med Bagetelt. Efter ca ½ af hævetiden kan man snitte rundstykkerne hvis det ønskes. Hæver til mindst dobbelt størrelse ca 60 minutter i alt.
Tænd ovnen på 200 grader med varmluft med DAMP i 30 minutter inden bagning.

Bages med DAMP i ca 13 minutter med varmluft ved 190° 2 plader ad gangen.
Fryses i fryseposer når de er nedkølet

Bages fra fryseren:
Rundstykkerne sættes i en kold ovn og tænd på 220 grader over og undervarme og bag til de er gyldne og sprøde 12-14 minutter