Havrerugbrød
2 stk
Havrerugbrød er et mildt og saftigt rugbrød lavet med Rugsurdej.
Ønsker du at lave dette rugbrød med Rugsur i stedet for Rugsurdej. Kan du erstatte Rugsurdejmed 30 g Rugsur, 100 g rugmel og 200 g vand.
Havrerugbrød
Tid i alt: 3 timer
Arbejdstid: 40 minutter
Holdbarhed: 5 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
600 g vand 1.
300 g Valsede rugflager
200 g Havreflager
25 g gær
30 g salt
340 g Rugsurdej
400 g hvedemel 10%
200 g rugmel
10 g Maltmel
100 g fint revet gulerod
300 g vand 2. (100 grader)
Vand 1. og Valsede rugflager, Havreflageri sættes i blød i mindst 90 minutter.
Tag 100 g af Rugsurdej, 140 g lunken vand og 200 g rugmel og rør det sammen i 1-2 minutter. Tag det fra og lad det stå et døgn ved stuetemperatur, så er det klar igen.
Det kan nu sættes på køl i op til 2 uger.
Vand 2. op i kernene. Resten af den gamle Rugsurdej, samt alle ingredienserne i røreskålen med kagespartlen og ælt hurtigt 10-12 minutter eller 15-20 minutter med kagespartlen.
Dejtemperatur 28-30 grader.
Dejen står i 10 minutter i røreskålen og hæver.
Smør 2 stk. Rugbrødsform (1,5 L) med Oliespray.
Dejen vendes ud på vand og delen i 2 lige store dele. Hver del, virkes op, rulles aflang og i en oliesmurt rugbrødsform.
Valgfrit Drys på.
Hæv i Bordstikket med Bagetelt over og1 L. kogende vand under teltet. 45-50 minutter
Tænd ovne på 250 grader med DAMP 30 minutter inden afbagning.
Bag rugbrødene ved 220 grader i 50 minutter med damp ved indsætningen med over og -undervarme.
Centrumtemperaturen skal være 96 grader.
Køles af på en rist og gemmes i frysepose eller film dem varme, gerne med 2 lag film.