Høje snegle
8 stk.
Høje snegle af en meget nemmere type wienerbrød
Du kan sagtens selv lave wienerbrøds høje snegle som er saftige og cremede i midten og høje, flotte og sprøde i siderne.
Vi har udviklet en teknik som går det at lave wienerbrød mere simpelt. Normalt er meget omstændelig affære at lave wienerbrødsdej. Men med denne teknik kan de fleste få succes med dem allerede første gang de bager dem.
Vi viser også hvordan du undgår at alt fyldet ligger på pladerne efter de er bagt med en special teknik som Bagekurset har udviklet. Se evt filmen om opskriften på YouTube.
Husk at sætte melet i fryseren et mindst par timer inden, du går i gang!
Bageringe til høje snegle
En ting er dejen, men Bageringe er tricket til at for sneglene høje. Derfor tilbyder vi bageringe på vores webshop i en bageri-kvalitet der kan bruges igen og igen. Link til Bageringe.
God fornøjelse - BagerBent.
Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.
Høje snegle
8 stk.
Tid i alt: 2,25 timer
Arbejdstid: 45 minutter
Holdbarhed: 2 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kanelremonce
125 g blødt smør
125 g brun farin
8 g kanel
Dejen
100 g mælk
1 æg
35 g gær
65 g sukker
4 g salt
8 g Frost (hvis du vil have så luftige snegle som muligt)
325 g mel 10% fra fryseren (-18°) 160 smør
Kagecreme
200 g vand
60 g Kagecreme (pulver)
Ingredienserne til kanelremoncen røres sammen.
Mælk, æg, gær og sukker blandes i røreskålen og piskes, til gæren er opløst.
Herefter tilsættes salt, Frost, frosset hvedemel og smør skåret i skiver på 5 mm.
Dejen æltes med kagespartel i 10 - 20 sekunder, så dejen samles, men smørret ikke er rørt ud.
Dejen lægges på godt med mel og rulles ud og foldes i 3 lag.
Dejen vendes 90° og rulles den anden vej, nok til at kunne foldes igen i 3 lag.
Vendes 90° og rulles ud igen og foldes i 3 lag, så dejen har fået 3x3 lag i alt.
Der kan laves kagecreme mens dejen hviler i 5-10 min: Ingredienserne blandes og piskes hurtigt med piskeris i 1 minut.
Er klar og stiv efter få minutter. (Det sagde han også i går)
Den stive creme kommes i en Sprøjtepose.
Dejen rulles ud i længde 45 cm x bredde 35 cm.
Kanelremoncen smøres på hele overfladen med en paletkniv
Dejen deles i 4 på langs.
Klip spidsen at sprøjteposen med kagecreme og lav en streg i midten af de 4 stykker.
Fold stykkerne sammen, så creme og remonce er inden i dejen.
Del stykkerne i 2, så det giver 8 stk i alt.
Hvert stykke rulles sammen og sættes i en Bagering Ø9,5 med den åbne side opad.
Sneglene hæver nu i Bordstikket med Bagetelt over i ca 1,5 time, da dejen er kold.
Det er vigtigt at de er ordentligt hævet inden bagning.
Bages ved 190 grader i 19-20 minutter med varmluft
Kik ikke til dem under bagning og lad dem køle af i ringene.
En blød vand-glasur med kogende vand og flormelis, hældes over de afkølede snegle.
Velbekomme…