Jordbærkage - livebagning
Ved en livebagning den 17. maj 2020 viste jeg, hvordan jeg laver denne fristende, afsindigt lækre jordbærkage.
Det tager lidt tid at lave den; men tro mig: Den er alle anstrengelserne værd. Det bekræfter kommentarerne på facebook til fulde.
Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.
Jordbærkage - livebagning
2 stk.
Tid i alt: 2 timer
Arbejdstid: 75 minutter
Holdbarhed: 1 dage
Kan fryses: Nej
Ingredienser
Fremgangsmåde
Mazarinmasse:
250 g marcipan
250 g sukker
250 g blødt smør (stuetemperatur)
5 æg (stuetemperatur)
65 g hvedemel 10% proteinindhold
I øvrigt:
Non temp choko
1/2 l piskefløde
200 g jordbærmarmelade
20 g Kagecreme (skal være koldcremepulver som Bagekursets)
1/2 kg jordbær (nye Danske)
Marcipanen røres ud i sukkeret med kagespartel I røremaskine, indtil der ikke er marcipanklumper mere. lav/middel hastighed.
50 % af smørret røres i. Skulle der være lidt marcipanklumper kan de røres ud nu. Middel/høj hastighed.
De sidste 50% smør røres i massen.
1 æg ad gangen røres i (ca. 10 sek. ved høj hastighed), næste æg - 10 sek osv…. Stop røremaskinen når sidste æg har rørt 10 sek.
Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
65 g mel røres i mazarinmassen med en håndspartel (Slikpott).
Dejen fordeles i 2 stk. Snegleforme eller Tærteforme.
Formene sættes direkte i ovnen ved 200 grader og bages i ca. 14 minutter.
Når bundene har kølet i 10 minutter, fordeles Non temp choko på bunden indtil du skammer dig.
Når det er smeltet, glattes det ud med en ske. Sæt bunden på køl.
Mousse pr. bund:
¼ l. piskefløde piskes til meget let skum. Tilsæt 50 g jordbærmarmelade og 20 g Kagecreme (skal være koldcreme som Bagekursets) og vendes hurtigt, men forsigtigt, sammen. Må ikke blive for stift. Moussen hældes i en frysepose, klip 2 cm. stort hul i det ene hjørne og sprøjt i midten af bunden.
Afslutnung:
Der lægges halve danske jordbær over moussen helt ud til kanten.
½ dl jordbærmarmelade koges op. Sigtes og pensles over jordbærrene.