Kernerugbrød ny
800 g kerner og 350 g mel. Så bliver det ikke meget grovere. De mange kerner giver en god lang mæthed og et herligt bid.
Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.
Kernerugbrød ny
2 stk.
Tid i alt: 2,5 timer
Arbejdstid: 25 minutter
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
Iblødsætning:
600 g Valsede rugflager
200 g Havreflager
1200 g vand ca 50 grader
45 g Rugsur
25 g salt
Sættes i blød i mindst 1 time
350 g hvedemel 10%
10 g gær
15 g Maltmel mørkt
20 g mørk sirup
Iblødsætningen og resten af ingredienserne æltes ved middel hastighed med kagespartel i 20 minutter. Dejtemp 28-30 grader.
2 stk 1,5 liter forme sprayes med Sprayfedt. Brug vand på skraber eller fingrene. Udglat overfladen med våd Plastskraber eller Slikpott. Evt. Majsdrys eller Blå birkes på.
Overdækningplastik over eller i Bordstik med Bagetelt over og kogende vand under teltet Hæver ca 60 minutter (tænd ovnen på 240 grader med DAMP i efter 30 minutter).
Bages i 60 minutter ved 200 grader med over- og undervarme med damp ved indsætningen.
Kernetemperatur: 96 grader.