Trustpilot

Kernerugbrød ny

 

800 g kerner og 350 g mel. Så bliver det ikke meget grovere. De mange kerner giver en god lang mæthed og et herligt bid.

Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.

 

Kernerugbrød ny
2 stk.

 

Tid i alt: 2,5 timer

Arbejdstid: 25 minutter

Holdbarhed: 3 dage

Kan fryses: Ja

Ingredienser

Fremgangsmåde

Iblødsætning:
600 g Valsede rugflager
200 g Havreflager
1200 g vand ca 50 grader
45 g Rugsur
25 g salt
Sættes i blød i mindst 1 time

350 g hvedemel 10%
10 g gær
15 g Maltmel mørkt
20 g mørk sirup

Iblødsætningen og resten af ingredienserne æltes ved middel hastighed med kagespartel i 20 minutter. Dejtemp 28-30 grader.
2 stk 1,5 liter forme sprayes med Sprayfedt. Brug vand på skraber eller fingrene. Udglat overfladen med våd Plastskraber eller Slikpott. Evt. Majsdrys eller Blå birkes på.
Overdækningplastik over eller i Bordstik med Bagetelt over og kogende vand under teltet Hæver ca 60 minutter (tænd ovnen på 240 grader med DAMP i efter 30 minutter).
Bages i 60 minutter ved 200 grader med over- og undervarme med damp ved indsætningen.
Kernetemperatur: 96 grader.