Vil du have et brød med mere smag og karakter? Prøv vores surdejspulver af hvede. Den syrlige smag af surdejen forbedrer brødets smagsoplevelse og giver det en autentisk og traditionel smag. Vores hvedesur er let at bruge og sikrer et vellykket bagværk hver gang. Gør dit brød en lækker oplevelse med vores surdejspulver af hvede.
Hvedesur er lavet af tørret hvedesurdej.
Det vil sige, at det er laves af vand, hvedemel og mælkesyrebakterier.
Det giver syrlighed og smag i dejen på samme måde som en hvedesurdej gør, bare uden at du skal passe en surdej selv. Og du risikerer ikke, at den mugner og danner skadelige stoffer.
Hvedesur i pulverform giver altid den samme smag til brødet, så man ved hvad man får, hvorimod en fisk surdej giver en svingende kvalitet.
Se video om hvedesur: TRYK HER
Hvedesur sænker pH værdien i dejen som giver glutennetværket en større vandbinding, og derved giver giver en bedre volumen og stabilitet på brødet. så hvis man overskrider doceringen kan det give en negativ effekt på luftigheden da enzymerne bliver for indaktive.
Det øget vandindhold gør brødet mere saftig, så holdbarheden også bliver længere.
Dosér normalvis 30-50 g pr kg mel.
Bruges i alle italienske opskrifttyper, grovbrød, rundstykker og naturligvis Pizza for at fremhæve smagen og få en sprødere skorpe i det færdige brød.
Du kan finde et stort udvalg af opskrifter, der indeholder hvedesur ved at trykke HER
Pizza med hvedesur video: Klik HER