Trustpilot

Møllehjul

 

Møllehjul er flotte og imponerende.
De bliver også kaldt for brydebrød.
Skorpen er en blanding af sej og sprød alt efter hvor meget de bages eller om de genopvarmes som bake off.

Møllehjul er et oplagt partybrød til store fester som konfirmationer, bryllupper og fødselsdage.
Godt til eksempelvis natmad til en fest hvor man lige opvarmer hele møllehjul og serverer til "smør selv" med lækkert pålæg og ost. Brødene kan da bages i forvejen, et par dage og varmes op i 12-15 min ved 180 grader inden serveringen. Eller bages i lang til før, fryses, optøs og genopvarmes inden servering.

Eller i stedet for fødselsdagsboller til eftermiddags fødselsdag med pålæg og kager til kan den serveres direkte fra ovnen og imponer alle gæster.  
 

Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.


 

 

Møllehjul
2 små og et stort

 

Tid i alt: 2,5 timer

Arbejdstid: 35 minutter

Holdbarhed: 3 dage

Kan fryses: Ja

Ingredienser

Fremgangsmåde


600 g vand 100°
100 g Speltklid eller hvedeklid
Røres sammen og køles ned til under 20 grader

50 g gær
22 g salt
30 g Gluten
50 g Hvedesur
25 g Frost
100 g Solsikkebrud
100 g reven gulerod
850 g hvedemel 12%


50 g smør tilsættes midt under æltningen

Æltes i ca 18 minutter først langsomt og så hurtigt.
Dejtemperatur 27-28°.
Liggetid 30 minutter med Overdækningsplast over.

Rul 4 lige store pølser og del hver pølse i 6 stk = 24 stk
Rulles runde og 6 stk pr Sort kageform eller 12 stk pr Netplade.
Pensles med vand og vendes i forskellige Drys typer: Chia, majsdrys, græskar kerner, blå birkes, hård durum eller mandler og hakkede pistacienødder.

Hæver i Bordstik med Bagetelt over og lidt kogende vand under i 50-60 minutter.

Tænd ovnen på 225 grader med varmluft med DAMP i 30 minutter inden bagning.

Bages med damp i 20-25 min minutter med varmluft ved 180° 2 plader ad gangen.