Mormors teboller
De klassiske luftige teboller - som min mormor lavede dem.
Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.
Mormors teboller
18 stk.
Tid i alt: 2 timer
Arbejdstid: 20 minutter
Holdbarhed: 2 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
400 g vand 50° C.
150 g kærnemælk 5° C.
1 æg
25 g Frost
1000 g hvedemel 10% protein
60 g gær
18 g salt
150 g blødt smør
Vand, kærnemælk og æg blandes først, gær røres ud i med en piskeris.
Tilsæt resten minus smørret
Æltes med dejkrog i 3 minutter ved medium hastighed, tilsæt smør og når det er rørt ud æltes i 1 minut mere. Så der æltes meget mindre end det fleste andre deje.
Dejtemperatur 27-28 ° C.
Hæver i 30 minutter i røreskålen.
Vendes ud på bord eller Bagebordsplade i plastik.
Deles i 18 stk og virkes let op (ikke alt for stramme).
9 stk pr plade med bagepapir
Pensles med æggestrygelse (½ ts salt og 1 æg røres sammen).
Hæver i 50 minutter i Bordstik med Bagetelt om og varmt vand i bunden.
Bages en plade ad gangen, uden damp ved 210 grader i 12 minutter ved over- og undervarme.
Der er ingen video til denne opskrift