Jordbærtærter
2 stk
Alle elsker jordbærtærter.
Her først på sommeren er de danske jordbær klar, så er det oplagt at lave jordbærtærter som for de fleste er den ultimative sommerkage.
Her er opskrif og video, så du nemt selv kan lave 2 stk lækre jordbærtærter.
Ønsker du kun at lave en tærte, kan du fryse den ene som bund, optø den en anden dag og lave en jordbærtærte en anden dag.
Den kan fryses med chokolade og fromage på.
Tærten kan også laves med andre typer frisk frugt på, hvis man hellere vil det.
Jordbærtærter
Tid i alt: 2 timer
Arbejdstid: 60 minutter
Holdbarhed: 3 dage
Kan bunden fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
Mazarinbund
220 g sukker
150 g Mandelmel
200 blødt smør
4 æg
50 g hvedemel
Jordbærfromage
250 g jordbær
50 g Kagecremespulver
350 g piskefløde
Evt 20 g flormelis
2 x 50 g Non Temp choko
2-3 bakker danske jordbær
100 g Jordbær marmalade
En plade hvid chokolade
Mazarinbund:
Sukker, Mandelmel og blødt smør piskes sammen med el pisker.
1. æg af gangen piskes i.
Melet vendes i til sidst med en Slikpott.
I 2 stk Sort kageform.
Bages ved 190 grader i ca. 20 minutter med over og -undervarme.
50 g Non Temp Choko på hver tærte imens de er varme. Når det er smeltet smøres det ud med en ske.
Køles ned på køl til Chokoladen har sat sig.
Jordbær kagecreme:
Blend jordbær og pisk det sammen med Kagecremespulver.
Sættes på køl i mindst 5 minutter.
Pisk piskefløden, let stiv.
Lidt af flødes piskes ind i jordbærcremen, lidt mere fløde piskes igen, det sidste piskefløde vendes i. Smag evt til med flormelis.
I en Engangs sprøjtepose, sprøjt Jordbærfromagen på mazerintærterne ca 1,5 cm fra kanten.
Pynt med halve jordbær ovenpå fromagen
Kog jordbærmarmeladen op i en gryde og pensel saften oven på jordbærrene.
Pynt: Træk en kokkekniv fast på tværs af en plade hvid chokolade og pynt med de hvide chokoladespåner.