Trustpilot

Pizza på grill

Pizza på grill

 

Pizza på grillen er virkeligt sjovt.
Pizzaerne bliver rigtig sprøde i bunden og smager fantastisk.
Dejen er smidig og nem at håndtere efter en døgn på køl.
Dejen laves med autolyse, hvor dejen står i 30-45 minutter og danner gluten, så selv middelgode røremaskiner vil kunne lave en god pizzadej.

Opskriften på dejen vil naturligvis også kunne bruges til pizza bagt i ovnen eller i pizzaovn. Dejen er middelblød så den er nem at håndtere men stadig giver en del lufthuller inden i pizzaen. Hvor specielt skorpen bliver ekstra god.

 

Pizza på grill

 

Tid i alt: 24 timer

Arbejdstid: 120 minutter

Holdbarhed: 1 dage

Kan fryses: Ja

Ingredienser

Fremgangsmåde

40 g Hvedesur
20 g Frost
20 g Gluten
800 g Hvedemel 12 % proteinindhold
550 g vand 1. ca 18 grader varmt
5 g gær
25 g salt
75 g Vand 2.

Hvedesur, Gluten, Frost og mel blandes i røreskål med et piskeris, vand 1. tilsættes og røres sammen med dejkrog på røremaskinen indtil det er samlet til en klump.
Står i 30-45 minutter.
Tilsæt gær og ælt 10 minutter hurtigt.
Tilsæt salt og vand 2. lidt af gangen. Når vandet er optaget, æltes der yderligt i 2 minutter og dejen skal være glat og blank.
Dejtemperatur 26-27 grader.

Sprayolie i en Dejkasse, dejen i og hviler i 30 minutter.
Del dejen i 6 stk ca. 250 g pr stk.
Virkes runde op som en stor bolle.
I en smurt Dejkasse med en Pizza og hævepose om og sættes på køl til dagen efter.

Tænd gasgrillen på max i siderne og min i midten med Bagestål midt på grillen ca. 30 minutter inden bagning.

Dejstykkerne vendes i hvedemel, evt på en Bagebordsplade i træ, tryk dejen flad med fingerspidserne men undgå at trykken på den yderste kant. Op på håndryggen uden at stritte med fingrene og træk dejen ud (se evt videoen). Ellers bruges kagerullen.

Klip bagepapir rundt ud, lidt mindre en bagestålet. Dejen på, fyld på og ind på grillen med en Pizza og brødspartel. Bagestålet skal være mellem 250-260 grader. Bagetid: 4-6 minutter.

Brug Hård durum under dejen i stedet for bagepapir, så skal bagestålet være 260-270 grader ca samme bagetid.

 

 

Temperaturen kan måles med et infrarødtermometer, som kan fås i byggemarkeder.

Tips: Pizzabagning på grillen giver en dejlig sprød bund, men pizzaen mangler lidt overvarme.
Brug fyld der ikke kræver så meget overvarme eller brug evt. grillen i ovnen i 1-2 min efter den er bagt på gasgrillen.