Ostefoccacia og snoflutes
Denne dej er lidt omstændig, men brødet bliver også meget specielt. Helt blødt inden i, sprødt og med flotte store huller i krummen.
Ostefoccacia er vild lækre lige fra ovnen som en forret eller som madbrød til grillmad eller steaks. De kan også bruges som luksus sandwichbrød med fyld.
Lav rigeligt og frys dem ned og lun dem op igen inden servering.
Dejen kan bruges til mange forkellige typer brød som pizza, alle former for Italienske brød og stykker. De skal bare bages ved meget høj temperatur for at få det store huller i den færdige brød.
Fordej:
2 g Rugsurdej
½ g gær
150 g hvedemel 12% proteinindhold
150 g vand
Opskrift:
25 g Frost
40 g Gluten
800 g hvedemel 12 % protein
450 g vand 1.
5 g gær
25 g salt
250 g vand 2.
Opskrift uden fordej:
25 g Frost
40 g Gluten
50 g Hvedesur
900 g hvedemel 12 % protein
600 g vand 1.
5 g gær
25 g salt
250 g vand 2.
Fordej: Rør rugsurdej og gær ud i vandet med et piskeris.
Rør melet i og bland det sammen med en Slikpott.
Lad fordejen stå ved stuetemperatur i 8-24 timer.
Bland Frost, Gluten og hvedemel sammen med til piskeris i røreskålen. Tilsæt fordejen, vand 1. og rør det sammen i røremaskinen indtil alt det løse mel er optaget ind i dejen.
Stop æltning og lad dejen hvile i 30 minutter (Autolyse).
Tilsæt gær og ælt dejen ved hurtig hastighed i 10 minutter.
Tilsæt salt og vand 2. lidt af gangen indtil alt vandet er optaget i dejen. ælt nu yderligt i 10-15 minutter ved høj hastighed indtil dejen er helt hvid, blank og trækker lange tråde. skift evt til kagespartel hvis dejkrogen ikke kan.
Dejtemperatur 27-28 grader.
Spray en Dejkasse med Oliespray og kom dejen i.
Plastik over dejen.
Liggetid: 30 minutter.
Fold dejen 4 gange over sig selv.
Pizza- og hævepose om dejkassen og i køleskabet 4-24 timer.
Dejen tages ud af køleskabet 1-2 timer inden den behandles.
Tænd ovnen med Bagestål på 260 ° C. med varmluft.
Drys lidt Hård durum og hvedemel over dejene og vend dem ud på bordet.
Til Foccacia vejes dejen af på 200 g og laves så runde som muligt. Ligger og slapper at i 30-40 minutter, inden de trykkes/rulles flade på en diameter på mellem 15-20 cm.
På en Pizza og brødspartel med Hård durum på.
Drys 1/3 frisk mozeralla på hver foccicia, godt med olivenolie og evt lidt flagesalt. De sættes i ovnen og ovnen sættes så højt som muligt. De bages mellem 10 og 15 minutter alt efter hvilken temperatur de bages ved.
Snoflutes:
Hak en bane af dejen med en Metalskraber på mellem 3-400 g. Rulles i Hård durum, snoes og sættes på bagepapir.
Hæver i ca. 30 minutter med Dejklæde over og bages ved 250 grader med varmluft uden damp indtil de er godt sprøde 22-25 minutter.