Rundstykker med fuldkorn
Sundere rundstykker med Grahamsmel.
Bag dem sprøde eller laves som minutrundstykker til fryseren, så de bare skal varmes op og laves sprøde lige inden servering.
Rundstykker med fuldkorn
Tid i alt: 3 timer
Arbejdstid: 45 minutter
Holdbarhed: 4 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
450 g hvedemel med 12 % protein indhold
450 g grahamsmel
25 g Frost
35 g Gluten
50 g Hvedesur
50 g gær
22 g salt
100 g revne gulerødder
550 g vand (koldt fra hanen)
Sigt evt grahamsmel igennem en stålsigte, så ca 10 g af det groveste skaldele kan fjernes.
Det hele blandes i røremaskinen og æltes i 10 min langsomt og 10 minutter hurtigt.
Dejtemperatur: 27-28 grader.
Dejen hviler i en smurt Dejkasse i 20 minutter.
Dejen deles i 2 stk med en Metalskraber hvis der ønskes både runde og firkantede rundstykker.
Stykker: Det ene ½ stykke foldes over sig selv et par gange så det bliver stramt og hviler i ca 15 minutter.
Runde: Det anden ½ stykke deles i 12 stk. strammes op og laves runde. Vand på og vend i valgfrit Drys. Og sættes på en Netpladeeller bagepapir hvis de bages på alm. Plade eller Bagestål
Stykker: stykket trykkes flad og rulles til ca 2 cm tykkelse med kagerullen.
Deles i 3x4 stk og hakkes ud. Vand på med Pensel og valgfri drys på.
Hæv i Bordstik med Bagetelt over og ½ L. kogende vand under teltet. Ca 60 minutter
Sættes i ovnen ved 250 grader varmluft i 2 minutter. Skru ned til 200 og bages samlet i 22 minutter. med DAMP ved indsætning. Tjek farven undervejs, hvis de er for mørke, skal temperaturen ned, ikke bages i kortere tid, da de så ikke bliver sprøde.
Husk at lukke damp ud af ovnen 3-4 gange fra halvdelen af bagetide.
Ønskes minutrundstykker til fryseren, tages de ud efter 14-15 minutter ellers bages i 18 minutter ca 20 gradere koldere.