Spandauer - wienerbrød
Smørbagt hjemmelavet wienerbrød....Uhmmmmm
Se videoen hvor jeg viser hvordan du skal gøre og jeg laver romkugler at rester af wienerbrød.
Spandauer - wienerbrød
Tid i alt: 2 timer
Arbejdstid: 20 minutter
Holdbarhed: 1 dag
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
Dejen:
110 g koldt vand
20 g gær
20 g sukker
2 g salt
1 æg
5 g Frost
20 g Hvedesur
250 g Hvedemel 10% proteinindhold
Til indrulning: 250 g smør
Mandelremonce:
40 g blødt smør
40 g sukker
25 g Mandelmel
Cremefyld:
200 g vand eller mælk
56 g Kagecremspulver fra Bagekurset
Rør gær, salt og sukker ud i vandet.
Bland resten i og vend det sammen med en Slikpott .
Smør til indruldning bankes blødt og firekantede med en kødhammer, kagerulle eller håndfladen.
Dejen rulles firekantede lide større en smørret, smørret skråt på dejen som lukkes om smørret som et konvolut der lukkes.
Bankes fladere og rulles nu aflang ud. Fej evt overskydende mel af inden den foldes i 3 lag. Rul nu den anden vej ud og fold igen i 3 lag. og så igen, så det giver 3x3 lag smør.
Hvis dejen føles meget stram, kan den hvile på køl i max 5 minutter.
Bland smør, sukker og mandelmel med Slikpott til en mandelremonce.
Rulles ud på 31x31 cm.
Del dejen i 9 stykker af 10 x10 cm stykker.
Del mandelremoncen ud på midten af hvert stykke.
Stykkerne foldes så hvert hjørne forldes ind over midten, så hver snip sættes ovenpå hindanden på midten og tryk hårdt ned i midten.
Pensles med æggestryggelse.
Hæves i Bordstikket med Bagetelt om med lidt damp under teltet i 50-60 minutter.
Pisk væsken og kagecremepulver sammen i 1-2 minutter med piskeris. I en Sprøjtepose.
Tryk hårdt med 4 våde fingerspidser ned midt i hver spandauer, fyld huldet ud med kagecreme. Der kan pyntes med friske fugter ovenpå cremen hvis det ønskes.
Bages i 15 minutter ved 200 grader varmluft.