Trustpilot

Boller med Maskmel

Boller med Maskmel

 

24 stk lækre boller med store bløde durrumkerner og en skøn maltede smag.
Bollerne holder sig dejligt svampet i dagene efter bagning og er meget velegnet til frysning og ristning eller genopvarmning.

 

 

Boller med Maskmel

 

Tid i alt: 2,5 timer

Arbejdstid: 20 minutter

Holdbarhed: 5 dage

Kan fryses: Ja 

Ingredienser

Fremgangsmåde

650 g vand
60 g Maskmel Stout
100 g Durumkerner poppede

875 g Hvedemel 2. (12% proteinindhold)
50 g gær
20 g salt
40 g sukker
25 g Frost
75 g Solsikkebrud

75 g smør eller olie

Vand, Maskmel og Durumkerner poppede blandes og sættes i blød i 30-60 minutter.
Resten tilsættes minus fedtstoffet og æltes langsomt i ca 10 minutter.
Ælt hurtigt i 5 minutter og tilsæt olie/smør. Når fedtstoffet er rørt ud æltes yderligt i 3 minutter.
Dejen Hviler i Dejkasse med plastik over i ca 30 minutter.
Vendes ud på mel og deles i 2 stk.
Et stykke deles i 12 stk og laves runde. I smurte mini paprisforme.
Det andet stykke foldes stramt, ved at folde det 4 gange. Rulles ud og deles i 12 stk og på bageplade med bagepapir.
Pensles med æggestryggelse og drysses med valgfrit drys.
Hæver i Bordstik med bagetelt over og varmt vand under teltet i ca 50 minutter.

Bages en plade af gangen ved 220 grader med over og -undervarme i ca 11 minutter.