Boller med Maskmel
24 stk lækre boller med store bløde durrumkerner og en skøn maltede smag.
Bollerne holder sig dejligt svampet i dagene efter bagning og er meget velegnet til frysning og ristning eller genopvarmning.
Boller med Maskmel
Tid i alt: 2,5 timer
Arbejdstid: 20 minutter
Holdbarhed: 5 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
650 g vand
60 g Maskmel Stout
100 g Durumkerner poppede
875 g Hvedemel 2. (12% proteinindhold)
50 g gær
20 g salt
40 g sukker
25 g Frost
75 g Solsikkebrud
75 g smør eller olie
Vand, Maskmel og Durumkerner poppede blandes og sættes i blød i 30-60 minutter.
Resten tilsættes minus fedtstoffet og æltes langsomt i ca 10 minutter.
Ælt hurtigt i 5 minutter og tilsæt olie/smør. Når fedtstoffet er rørt ud æltes yderligt i 3 minutter.
Dejen Hviler i Dejkasse med plastik over i ca 30 minutter.
Vendes ud på mel og deles i 2 stk.
Et stykke deles i 12 stk og laves runde. I smurte mini paprisforme.
Det andet stykke foldes stramt, ved at folde det 4 gange. Rulles ud og deles i 12 stk og på bageplade med bagepapir.
Pensles med æggestryggelse og drysses med valgfrit drys.
Hæver i Bordstik med bagetelt over og varmt vand under teltet i ca 50 minutter.
Bages en plade af gangen ved 220 grader med over og -undervarme i ca 11 minutter.