Trustpilot

Håndæltet surdejsbrød

Håndæltet surdejsbrød
Bagt i Airfryer

 

Denne opskrift er inspiration til håndæltning og at bage i en Airfryer.
Du kan bruges opskriften, evt lav en dobbelt portion og ælt den i røremaskinen. Brødet kan naturligvis også bages i en alm. ovn med DAMP som jeg viser i mange andre opskrifter.

Har du mod på at ælte en lidt blødere dej, så tilsæt 20g ekstra vand, det bliver brødet ikke dårligere af.

Vh Bent

 

Håndæltet surdejsbrød

 

Tid i alt: 2,5 timer

Arbejdstid: 30 minutter

Holdbarhed: 4 dage

Kan fryses: Ja 

Ingredienser

Fremgangsmåde

8 g Frost
10 g Gluten
20 g Hvedesur
300 g Hvedemel med 12% proteinindhold
7 g salt
5 g Tørgær eller 20 g alm. gær
220 g vand 30-40°C.

Bland tørgær og vand. Derefter alle de tørre ingredienser som røres sammen med et piskeris.
Rør det hele sammen med en Slikpott i ca 2 minutter.
Vendes ud på bordet og ælt i 4-5 minutter.
Lav en kugle af dejen som nu gerne skal være glat og blank. Ellers ælt lidt mere.
Dejtemperatur 27-28 grader.
Dejen hviler i skålen i 15-20 minutter med plastik over.

Dejen strammes op, ved at banke luften ud og foldes over sig selv 4 gange.
Hviler igen i 15-20 minutter.
Rul dejens ender spidse og den dem ind over hinanden på midten. Bank flad og stram overfladen op.
Sættes på samlingen på Hård durum på en plade og hæv i Bordstik med Bagetelt om i ca 50 minutter med kogende vand under teltet.

Tænd Airfryer på 200°C. med Mini bagestål i 15 minutter inden bagning på øverste rille.
Snit 5-6 aflange snit 1 mm. Dyb på langs af brødet.

Dejen sættes på det varme bagestål og pensles med vand og sættes på nederste rille.
Efter ½-1 minut, pensles igen. Evt også en 3. gang hvis brødet skal være ekstra sprødt.

Så lidt vand på bagestålet som muligt, da det køler bagestålet ned.

Bag så 25-27 minutter ved 175 grader. Hvis bunden ikke er ordentlig sprød kan brødet vendes om og bages 2-3 minutter med bunden opad.

Airfryer giver kun overvarme, så derfor kan der bruges et Mini bagestål, som man varmer op og derved kan giver energi fra bunden.
Mini bagestålet kan faktisk blive op til 250 grader varmt, selvom Airfryer kun står på 200 grader.
Har man ikke et Mini bagestål man evt. bage 18-20 minutter, vent brødet om og bag 8-10 minutter med bunden opad.