Rundstykker til i morgen
Gode rundstykker på en nem måde.
Lav dejen i dag og bag dem i morgen tidligt.
Bage dem ca 18 minutter og de kan gemmes i flere dage eller i 22 minutter og de bliver super sprøde.
Rundstykker til i morgen
Tid i alt: 12 timer
Arbejdstid: 30 minutter
Holdbarhed: 4 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
25 g Maskmel Lys eller Maskmel Stout
50 g Blandede kerner
10 g Tørgær
500 g vand (5°)
650 g hvedemel med 12 % protein indhold
15 g Frost
20 g Gluten
30 g Hvedesur
15 g salt
Maskmel, tørgær, blandede kerner og vand står i blød i røreskålen i 5 minutter.
Imens vejes resten at i en skål og blandes med et piskeris.
Det hele æltes 10-12 minutter langsomt og indtil 27 grader hurtigt (5-10 minutter).
Dejen i en smurt Dejkasse, Plastik over og står i ca. 15 minutter.
Dejen foldes fra højre og venstre ind over sig selv og ligger igen i ca 10 minutter.
Mel under og over og rulles ud på ca 50 x 30 cm. Overskydende mel fejes af.
Pensles med et tyndt lag vand.
Deles på midten, så stykket giver 2 stk af 15 x 50 cm.
Hvert stykke foldes ind over midten på langs fra hver side.
Vendes om og drysse med mel.
Enderne skæres af og resten deles i 12 stk med en Stor plastikskraber.
Sættes 3 x 4 stk på en olieret Netplade og en Pizza og hævepose udenom.
Hæver i 20-30 minutter ved stuetemperatur og så på køl til dagen efter.
Dagen efter tages de ud af køleskabet, ud at posen og sættes i Bordstikket med Bagetelt eller en pose over og tænd ovnen på mindst 250 grader med DAMP
Bages med damp i 18-22 minutter i ved 200 grader med over og undervarme. Luk damp ud af ovnen flere gange de sidste halvdel af bagetiden.