Ciabatta boller
Jeg elsker disse boller, ud af fryser og i airfryer i 12 minutter, så kan de bruges til morgenmad, sandwich, burger, hvidløgsbrød osv...
En hurtig og nem måde at lave italiensk brød på.
Bollerne bliver ikke sprøde da de bliver bagt kort tid ved høj varme, men kan nem bages sprøde ved genopvarmning i ovn eller Airfryer.
Ciabatta boller
Tid i alt: 2 timer
Arbejdstid: 30 minutter
Holdbarhed: 4 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
20 g Gluten
50 g hvedesur
22 g Frost
800 g Hvedemel 12 % proteinindhold
100 g Grahamsmel
22 g salt
12 g Tørgær eller 50 g alm. gær
800 g vand (Koldt)
Alle ingredienser i røreskålen og ælt med kagespartel 1 minut langsomt og ca 10 minutter hurtigt. Skift over til dejkrog og ælt hurtigt i ca 8 minutter.
Dejtemperatur mellem 27 og 28 grader.
I olieret dejkasse med plastik over i ca 35 minutter.
Vand på fingrene og fold dejen ind over sig selv 4 gange.
Tænd ovnen på 280 grader over og undervarme med bagestål.
ligger i dejkassen i 15 minutter.
Vendes ud på bagebordsplade i plastik med vand under, trykkes flad og deles med skraber i 12 ca lige store stykker.
Vægt 150 g pr stk
Vend hjørnerne ind under dejen så de bliver runde. 6 stk pr bagepapir.
Hviler i Bordstik med telt over i ca 15 minutter.
Bages uden damp i 9-10 minutter ved 280 grader med over og -undervarme
Ved genopvarmening i airfryer bliver de meget sprøde og stadig dejlig saftige indeni.
Velbekomme