Håndværkere minut-rundstykker
Teknikken i denne opskrift er at man kan lave disse rundstykker når det passer ind. Bage dem kun lidt og så bage den sprøde lige inden de spises.
De kan ligge i fryseposer 3-4 dage ved stuetemperatur eller fryses efter bagning.
Genopvarmes i ovn eller airfryer.
Teknikken kan også bruges grovrundstykker.
Håndværkere minut-rundstykker
Tid i alt: 3 timer
Arbejdstid: 30 minutter
Holdbarhed: 4 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
20 g Gluten
50 g Hvedesur
25 g Frost
900 g Hvedemel 12% protienindhold
20 g salt
575 g vand
50 g gær
50 g olie
5 g sukker
Det hele æltes med dejkrog
10 minutter langsomt og 10 minutter hurtigt.
Dejtemperatur 27 grader
Hæver i dejkasse i 30 minutter.
Dejen foldes 4 gange i dejkessen og hæver igen i 30 minutter.
Trykkes flad og rulles jævn med kagerulle. brug evt Hård durum under dejen, så de ikke klistre fast på pladen.
Vand og blå birkes på.
Deles i 16 stk.
8 skt pr. netplade.
Hæver i Bordstik med bagetelt over i 50-60 minutter.
Tænd ovnen på 250 grader med DAMP -sten i bunden.
Bages ved 220 grader varmluft med damp ved indsætning i 10-11 minutter. 2 palder på en gang.
Køles ned på pladerne, i fryseposer og fryes evt ned.
Genopvermning: ca 4 (vendes om)+2 minutter ved 190 grader i airfryer.