Trustpilot

Formbrød 3 stk

Formbrød 3 stk

 

Et nemt og rigtig godt franskbrød.

Sprødt og luftigt uden at være sejt.
skal brødet være endnu blødere at tygge på, så kan der tilsættes 50-100 smør til dejen sidst under æltningen.

 

Formbrød 3 stk

 

Tid i alt: 3 timer

Arbejdstid: 30 minutter

Holdbarhed: 4-5 dage

Kan fryses: Ja 

Ingredienser

Fremgangsmåde

1050 g hvedemel med 10 % protein indhold
100 g grahamsmel
25 g Frost
50 g Hvedesur
50 g gær
22 g salt
20 sukker
675 g vand (koldt fra hanen)

 

Det hele blandes i røremaskinen og æltes i 10 min langsomt og 5 minutter hurtigt.
Dejtemperatur: 27grader.
Dejen hviler ca 10 på lidt med på bordet, med plastik over.
Dejen deles i 3 stk med en Metalskraber, ca 650 pr stk.

Virkes op runde og hviler ca 20 minutter, til de er bløde og luftige.

Slået op til brød (se video)
i 3 stk smurte franskbrødsforme.

Hæv i Bordstik med Bagetelt over og ½ L. kogende vand under teltet. 50-60 minutter

Snittes med snittekniv på langs af brødet.

Sættes i ovnen ved 250 grader varmluft.
Skru ned til 185 og bages samlet i 30 minutter. Med DAMP ved indsætning.