Træstammer
Træstammer – dem laver man da selv….
Her bager vi selv en kage til træstammerne, men har du kage tilovers, endeskiver, upsere osv kan de fryses og bruges til træskammere når der er nok på lager. Der kan også spædes op med ”ugens tilbud” fra Brugsen, men pas på kager med meget kunstig smag som eksempelvis citronmåne, som smager meget igennem og derved ødelægger fornøjelsen.
Man kan også lave dejen som kan rulles i stænger og fryses. Optøs, marcipan og choko på. Men marcipanen ”sveder” hvis de gemmes på køl eller frost med marcipanen på.
Det er nemt, sjovt for børn og meget populært, at lave egne træstammer - BagerBent.
Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.
Træstammer
14 stk. -ALT fra bunden
Tid i alt: 2 timer
Arbejdstid: 45 minutter
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kagen
200 g smeltet smør
200 g sukker
4 æg
200 g hvedemel 10%
5 g bagepulver
5 g vaniljesukker
25 g kakao
Omslagsmarcipan
500 g flormelis
250 g marcipan
120 g glukosesirup
Smørcreme
50 g smørbart smør
50 g flormelis
Till samling og pynt
Flormelis
150 g Non temp choko
Romessens eller rom
Kagen røres sammen med Slikpott indtil dejen er fri
for klumper. Dejen smøres ud på bageplade - evt på bagepapir - og bages i 14 minutter ved 200 ° over og -undervarme
Køles helt ned, evt på køl.
Den afkølede kage skæres i mindre stykker og røres sammen i røremaskinen med kagespartelen
Smag til med romessens og evt. ægte rom.
Hvis dejen ikke samler sig, kan der tilsættes 50-100 g glukosesirup.
Dejen rulles ud i 2 dejpølser og sættes på køl
Omslagsmarcipan røres sammen med kagespartel, til det er næsten helt samlet.
Samles med hænderne på bordet.
Smørcreme piskes sammen med piskeris i 3-4 minutter.
Samle træstammerne
Omslagsmarcipanen rulles ud i flormelis i samme brede som dej-pølserne.
Smør lidt smørcreme på omslagsmarcipanen med en blød paletkniv.
En af dejpølserne lægges ovenpå og rulles sammen og skæres fri. Gentag med næste dejpølse.
Skæres ud i 2 x 7 stk.
Smelt ca 150 g Non temp choko i vandbad, og dyp enderne i chokoladen.