Fiberrugbrød
Fiberdelen i dette saftige rugbrød udgøres af rugflager, blandede kerner, klid og rugmel. Brødet giver en behagelig mæthed og holder sig frisk rigtig længe.
Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.
Fiberrugbrød
2 stk.
Tid i alt: 4,1 timer
Arbejdstid: 25 minutter
Holdbarhed: 4 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
900 g vand (20°)
150 g Rugflager
200 g Blandede kerner
50 g Hvedeklid eller speltklid
Sættes i blød i 2-24 timer ved stuetemperatur
200 g kogende vand
30 g gær
25 g salt
10 g Maltmel mørk
60 g Rugsur
450 g rugmel
250 g hvedemel 10%
Kom først 200 g kogende vand op i iblødsætningen.
Derefter resten.
Ælter i ca 15 minutter først langsomt og så hurtigt.
Dejtemperatur 28-30 grader.
Smør 2 Rugbrødsforme (1,5 L) med Oliespray.
Fordel dejen i de 2 forme med Lille plastskraber og udglat overfladen.
Hæver på en plade i Bordstik i ca 60 minutter med Bagetelt om og kogende vand under.
Bages med DAMP ved 230° på anden nederste rille med over-og undervarme i 50 minutter eller til centrumtemperatur på 96°.