Trustpilot

Fastelavnstønder

 

En nyfortolkning af den klassiske bløddejsfastelavnsbolle. Denne udgave kan indeholde mere af det dejlige, snaskede fyld!

Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.

 

Fastelavnstønder
15 stk.

 

Tid i alt: 2 timer

Arbejdstid: 60 minutter

Holdbarhed: 1 dag

Kan fryses: nej

Ingredienser

Fremgangsmåde

Dej:
150 g varmt vand 80-100 grader
150 g kold sødmælk
2 stk æg
50 g gær

50 g sukker
6 g salt
15 g Frost
500 g hvedemel 10%

150 g blødt smør

Fyld:
85-90 g Kagecreme (pulver)
300 g sødmælk

150 g blødt smør
150 g sukker

Eventuelt:
100 revet marcipan
50 g Chokoladedrops
 

Dejen:
Vand, mælk og æg røres sammen og gæren opløses heri.
De øvrige ingrediensen - undtagen smør - tilsættes.
Æltes i 4-5 minutter med kagespartel.

Tilsæt smørret.
Ælt til smørret er optaget i dejen + et minut ekstra.
Dejtemperatur 27-28 grader.

Dejen hviler på meldækket bord med Overdækningsplastik over i ca. 20 minutter. Imens forberedes fyldet.
Rulles ud på ca. 60 x 40 cm.

Deles i 5 x 3 stk ca. 11x15 cm.

Pensel lidt vand på alle kanter.

Fyld:

Kagecreme:
sødmælk og Kagecreme (pulver) piskes 1 minut.

Remonce:
Det bløde smør og sukkeret røres kun lige sammen.

Yderligere forslag til fyld:
Chokolade drops
Revet marcipan

Rulles sammen om fyldet og trykkes sammen i enderne med samlingen ned.

Fordeles på 2 plader med bagepapir.

Hæves i Bordstik med Bagetelt over i ca. 45 minutter.

 

 

Tænd ovnen mindst 20 minutter inden bagning

Tønderne bages i 12 minutter ved 220°C over- og undervarme.

Lav evt pynt ved at sprøjte katte eller kongekroner ud med Nontemp Choko på et stykke plast