Havreklidstykker
De langtidshævede havreklidstykker er perfekte til picnickurven, til madpakker, frokostbordet eller bare fordi...
Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.
Havreklidstykker
24 stk. langtidshævede
Tid i alt: 6 timer
plus 12-24 timer på køl
Arbejdstid: 30 minutter
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
150 g havreklid
600 g vand
Den nedkølede grød af vand og havreklid
5 g tørgær
20 g salt
25 g sukker
25 g Gluten
25 g Frost
800 g hvedemel 12% proteinindhold
250 g kærnemælk eller yoghurt naturel
Havreklid og vand koges op og koger i 3 min.
Bredes ud i et lasagnefad og sættes på køl til det er koldt. 5-10°C.
Grød og de øvrige ingredienser æltes med dejkrog 8 min langsomt og 8 min hurtigt.
Dejtemperatur 25-26 °C.
Dejen lægges efter æltning i en oliesmurt Dejkasse, kommes i en Pizza- og hævepose.
På køl i 4 timer.
Dejen foldes 4 gange, fra nord, syd, øst og vest, over sig selv hver gang.
På køl til dagen efter.
Vendes ud på Bagebordsplade direkte fra køleskabet.
Deles i 6 x 4 stk med Metalskraber.
2 plader med bagepapir 12 stk på hver.
Overdækningsplastik over eller på en plade i Bordstik med Bagetelt over.
Hæver til dobbelt størrelse, i 2-3 timer.
Tænd ovnen mindst 20 minutter inden afbagning på 250 °C.
Bages i 14 minutter ved 230 °. med over- og undervarme.