Havregrødsboller
Når du tilsætter grød til dit bagværk, får du en meget saftig krumme, som beholder friskheden længe.
Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.
Havregrødsboller
24 stk.
Tid i alt: 5,5-7,5 timer
Plus 12-24 timer på køl
Arbejdstid: 45 minutter
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
Grov havregrød:
140 g Havreflager
100 g æblejuice
380 g vand
2 g salt
Koges i 10-15 minutter
Køles ned til stuetemperatur
Havregrøden
400 g vand
650 hvedemel 12%
100 g fulkdkornsspelsmel
40 g Gluten
30 g sukker
20 g Salt
5 g tørgær
50 g rapsolie
Alt undtagen olien røres sammen med dejkrog 5 min langsomt og 5 min ved middel hastighed.
Tilsæt olie og ælt yderligere 5 minutter hurtigt.
Spray Dejkassen med Oliespray og læg dejen i.
Sættes på køl med overdækningsplastik over.
Efter 2-4 timer foldes dejen i kassen 4 gange helt over og sættes tilbage på køl 12-14 timer.
Dagen efter vendes dejen ud på en Bagebordsplade direkte fra køleskabet
Dejen hakkes ud med en Stor plastikskraber i 6 x 4 stk.
Sæt stykkerne på 2 plader med 12 stk på hver med bagepapir.
Hæver ca. 2 timer i Bordstik med Bagetelt over og ½ L. kogende vand under eller dækket med Overdækningsplast. Bages i 15 minutter ved 230 grader med over- og undervarme uden damp.