Ciabattastykker
Lækre, luftige ciabattastykker med sprøb - og alligevel lidt sej skorpe.
Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.
Ciabattastykker
18 stk.
Tid i alt: 20-40 timer
Arbejdstid: 35 minutter
Holdbarhed: 2 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
800 g vand 5° C.
40 g Gluten
25 g Frost
50 g Hvedesur
880 g hvedemel 12% protein
5 g tørgær
20 g salt
Æltes med kagespartel ved mellem hastighed, indtil dejen samles rundt og kagespartlen ca. 6-7 minutter.
Skift til dejkrog og ælt til dejen er glat, lang og blank.
Æltetid i alt 20-30 minutter. Dejtemperatur 26-27 ° C.
Læg dejen i smurt Dejkasse 30 x 40 cm. Overdækningsplastik over. Sættes i køleskabet.
Efter 2-4 timer foldes dejen i kassen helt over 4 gange, fra nord, syd, øst og vest.
Dejen står nu i køleskabet i 20-40 timer inden brug.
Stykker kan laves direkte fra køl, men bliver luftigere, hvis dejen står et par timer ved stuetemperatur inden brug, så dejtemperaturen bliver tæt på rumtemperaturen.
Tænd ovnen med Bagestål ca. 60 minutter inden bagning på 250° C. Drys lidt Hårdt durummel over dejen og vend den ud på en Bagebordsplade. Hak dejen i lange baner a 4-5 cm. og hak dem i stykker a 4-5 cm (80 - 100 g pr stk). 9 stk pr bagepapir på Pizza- og brødspartel.
Bages uden damp i 14-16 minutter ved 250 grader over- og undervarme.