David Crockett kæmperundstykker
En klassiker fra 90'ernes Ribe. Et stort saftigt stykke fyldt med velsmag og kernebid. Imponerende på brunchbordet og perfekt til madpakke eller picnic.
Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.
David Crockett kæmperundstykker
12 stk.
Tid i alt: 2,75 timer
Plus indfrysning/optøning
Arbejdstid: 45 minutter
Holdbarhed: 2 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
Iblødsætning:
150 g Hvedeflager
650 g vand
Sættes i blød i 30 minutter
800 g hvedemel 12 % proteinindhold
22 g salt
25 g Frost
40 g Gluten
50 g Hvedesur
5 g tørgær
Ingredienserne til iblødsætningen blandes og står i 30 minutter.
Det hele samles i røremaskine.
Ælt ca. 20 minutter. Først langsomt slut hurtigt.
Dejtemperatur 27 grader.
Vejes af i stykker a 150 g. Virkes op runde og hviler igen ca. 15 minutter under Overdækningsplastik.
Bankes flade i Hvedeflager, vendes om og bankes igen. Sæt stykkerne på plader med bagepapir så tæt som muligt. Tildæk pladerne med Overdækningsplastik, og sæt dem I fryseren. Når stykkerne er frosne, kan de lægges i fryseposer.
Tages ud af fryseren om aftenen og står ved stuetemperatur i 8-10 timer og tør/hæver.
Ovnen tændes på 250 grader, mindst 30 minutter inden bagning med DAMP i bunden.
Bagning af rundstykkerne:
Sæt en plade i ovnen på næstnederste rille og hæld 1 dl vand i DAMP. Luk lågen hurtigt.
Bag 2 minutter ved varmluft 240 grader.
Skru ned og bag videre ved over- og under varme 220 grader i 10 minutter.
Luk damp ud ved at åbne lågen i 5 sek. efter 5 minutter.
Skru ned til 180 grader varmluft.
Luk damp ud ved at åbne lugen i 5 sek. Efter yderligere 5 minutter.
Samlet bagetid ca. 22-24 minutter.
Bag næste plade på samme måde.