Trustpilot

Pølsehorn - livebagning

 

Ved en livebagning den 28. april 2020 viste jeg, hvordan du kan lave pølsehorn, som hæver godt op.
Pølsehornene kan enten fryses, inden de hæver - eller bages direkte efter endt hævning. Hvis du fryser dem, inden de er hævet, kan du tage dem op af fryseren 8-10 timer, inden du vil bage dem. Så er de optøet og klar til at blive bagt.
Jeg gav også en opskrift på en lækker, koncentreret tomatketchup. Det hele finder du her.

Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.

 

Pølsehorn - livebagning

 

Tid i alt: 1,5 timer

Arbejdstid: 25 minutter

Holdbarhed: 2 dage

Kan fryses: Ja

Ingredienser

Fremgangsmåde

Dejen:
650 g vand 25˚C.
100 g gær (frys = 40 g)
600 g hvedemel 12 % proteinindhold
600 g fuldkornshvedemel (spelt, grahamsmel eller lign.) udskift evt 20 g af melet med Gluten
75 g Hvedesur (smag)
30 g Frost (luftighed)
100 g sukker (frys = 60g)
25 g salt 100 g revne gulerødder
100 g rapsolie eller smør

Pølser

140 g tomatpasta
20 g eddike
20 g sukker

Alle ingredienserne - undtagen fedtstof som tilsættes sidst i æltetiden - samles i røremaskine. Ælt ca. 12 minutter først langsomt slut hurtigt Dejtemperatur 27-28 grader (frys 26-27 grader)
Del dejen i 2 stk.
Pølserne lunes i ca. 50 grader varmt vand i 10 minutter (ikke ved frys)
Virk dejstykkerne op og dæk dem med Overdæknngsplastik. Dejen hviler ca 15 minutter. 
Dejen rulles ud og laves til trekanter eller rul pølsen i dejen ”Se video”
Hvis pølsehornene skal fryses, dækkes pladerne nu med plastik og sættes i fryseren.
Hæv ca. 45 minutter evt i Bordstik med Bagetelt over.
Tænd ovn 30 minutter inden bagning med DAMP i bunden, 200 grader.
Pølsehornene bages i 15 minutter med damp. 

Ketchup konc.
140 g tomatpasta
20 g eddike
20 g sukker
evt løgpulver og krydderier