Trustpilot

Grove burgerboller

 

Den 1. maj 2020 fyldte Bagekurset 9 år. I den anledning bagte jeg grove burgerboller med godt med kerner i. På den måde kombineres den almindelige burgerbolles blødhed med saftigt kernebid.

Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.

 

Grove burgerboller
8-10 stk. plus chokoladebrud

 

Tid i alt: 2 timer

Arbejdstid: 35 minutter

Holdbarhed: 2 dage

Kan fryses: Ja

Ingredienser

Fremgangsmåde

Iblødsætning:
600 g vand 25˚C.
400 g Blandede kerner
Sættes i blød i 30 minutter

750 g hvedemel 12 % proteinindhold
50 g gær
50 g Hvedesur (smag)
25 g Frost (luftighed og frys)
40 g Gluten
50 g sukker (frys = 60g)
15 g salt
100 g kærnemælk
100 g saltet smør

Kerner og vand røres sammen og står i 30 minutter.
Det hele samles i røremaskine - undtagen fedtstof som tilsættes sidst i æltetiden.
Ælt ca. 12 minutter først langsomt slut hurtigt
Dejtemperatur 27-28 grader (frys 26-27 grader).

Dejen virkes op og hviler under plastik 20-30 minutter.

Fold dejen 3 gange.
Bank flad ca. 2-3 cm tyk.
Vand og drys på.
Udstik så mange som muligt med Ø10 cm udstikker.
Brug evt. Bagering.
Max 8 pr. bageplade med bagepapir på.
Rester af dejen tilsættes smør og Chokolade drops og hakkes sammen og i muffinsforme eller Mini form – se video.

Hæv ca. 45 minutter evt i Bordstik med Bagetelt over
Bages i 14 minutter uden damp ved 220 grader med over- og undervarme.

Frys = Dejen fryses som dej, optøs, hæves og bages en anden dag