Rundstykker på frost
Ved en livebagning den 20. april 2020 viste jeg, hvordan du nemt kan lave dig en stak rundstykker, som bliver lagt i fryseren inden bagning. På den måde kan du få friskbagte rundstykker, når du vil. -Bare husk at tage dem op 8-10 timer inden bagning.
Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.
Rundstykker på frost
20 - 24 stk.
Tid i alt: 0,5 timer
Plus tid til indfrysning mm.
Arbejdstid: 35 minutter
Holdbarhed: 14 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
600 g vand 5 grader
20 g salt
25 g Frost
50 g Hvedesur
40 g Gluten
900 g hvedemel 12% proteinindhold
3-4 g tørgær eller 8-10 g gær
Det hele i en røreskål.
Ælt ca 20 minutter, først langsomt og slut hurtigt.
Dejtemperatur 26-27 grader.
Virkes op, Overdækningsplastik over og hviler i 5 minutter
Vejes 12 af på 75 g som laves til runde kugler og resten foldes sammen os strammes op.
Knuder: rul en dejkugle ud på ca 12 cm og lav en alm knude, ved oversiden i Majsdrys.
Spanske: rul en dejkugle aflang imens den strammes op.
Horn: rul en dejkugle ud så den er ca 10 cm lang, tyk i den ene ende og tynd i den anden. Rul flad med Rullepind og rulles sammen så de får 4-5 omgange. Vand og Blå birkes på og formes til horn.
Gifler: rul en dejkugle ud så den er ca 20 cm lang, lidt tykkere i den ene ende end den anden. Rul flad med Rullepind og rulles sammen så de får 5-6 omgange.
Håndværkere: det store dejstykke pensles med vand og drysses med Blå birkes. Skæres ud i kvadrater a ca 75 g.
Alle dejstykkerne sættes tæt sammen på en bageplade uden at røre hinanden på bagepapir. Sæt pladen i fryser.
Når de er frosne, kan de pakkes sammen i en plastkasser eller forsigtigt i en pose og gemmes i fryser op til en måned.
Max 8 stk pr plade med bagepapir og en brandepande-plade omvendt over og et håndklæde over og står ved stuetemperatur i ca 8-10 timer inden afbagning.
Bagning af rundstykker.
Tænd ovnen mindst 30 minutter inden afbagning med DAMP sten på 250 grader.
Næstnederste rille.
En dl vand på DAMP sten, luk hurtigt.
Tænd for varmluft de første 30 sek. og skift til over- og undervarme.
Temperatur: 210 grader
Sæt et ur på 10 minutter.
Luk damp ud i 5 sek. efter 2 minutter.
Luk damp ud i 5 sek. efter 2 minutter.
Luk damp ud i 5 sek. efter 2 minutter. Varmluft på 180 grader for at udtørre skorpen.
Luk damp ud i 5 sek. efter 2 minutter.
Luk damp ud i 5 sek. efter 2 minutter.
Bages i 20-22 minutter i alt.