Grove sandwichbrød
Fredag den 16. juni 2020 viste jeg ved en livebagning, hvordan jeg laver disse flotte grove sandwichbrød.
Se live videoen fra facebook, tryk HER
Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.
Grove sandwichbrød
2 stk.
Tid i alt: 2,5 timer
Arbejdstid: 30 minutter
Holdbarhed: 2 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
Iblødsætning:
200 g Havreflager
200 g Blandede kerner
800 g vand
Sættes i blød i mindst 15 minutter
30 g salt
45 g Gluten
50 g Hvedesur
30 g Frost
100 g sukker
60 g gær
1000 g hvedemel 12% proteinindhold
100 g Rapsolie tilsættes halvvejs i æltetiden
Det hele (-olien) æltes i ca. 14 minutter først langsomt og hurtig til sidst.
Dejen deles i 2 stk. og virkes runde op.
Hviler under Overdækningsplastik ca. 20 minutter.
Hver dejklump rulles ud og strammes op, deles i 4 stk. og lægges i en 3 L. form. Hver dejstykke drejes rundt, så de afskårne ender vender ud mod formens sider.
Dejen trykkes hårdt ned i formen. Hæver igen i ca. 45 minutter.
Dejen skal være lige under formens kant
Lidt Oliespray på en bageplade som vendes om på brødene som låg. Sættes i ovnen gerne så den øverste plade kan sættes i spænd, så dejen ikke skubber den op.
Bages med varmluft ved 180 grader i 50 minutter.