Formfranskbrød
Formfranskbrød, almindeligt franskbrød eller klassisk franskbrød. Kært barn har mange navne... Men brødets kvaliteter er ubestridelige, og er for mange af os ensbetydende med smagen af barndom.
Fornem din barndoms histories vingesus og bag dette lækre brød.
Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.
Formfranskbrød
2 stk.
Tid i alt: 2,5 timer
Arbejdstid: 25 minutter
Holdbarhed: 2 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
400 g vand (15-20 °C)
100 g Cremefraiche 18 %
40 g Gær
15 g Salt
15 g Sukker eller Frost
750 g Hvedemel 10 %
50 g Hvedesur
Det hele blandes i skål til køkkenmaskine. Ælt langsomt i 5 minutter, herefter 10 minutter hurtigt. Dejtemperatur 27-28 °C.
Virkes op og hæver i ca. 15 minutter under plastik.
2 stykker dej vejes af på 550 g og virkes op runde. Hæver under Overdækningplastik ca. 30 minutter.
Tænd ovnen med DAMP i på 240 °C.
Dejstykke rulles ud på ca. 30 cm. Rulles sammen til en pølse og sæt virket (samlingen) nedad i en 1,5 L. Alu Franskbrødsform. Pensles med vand og rul oversiden i hvide eller Blå birkes.
Hæver til dobbelt størrelse ca. 50 minutter og snittes med 5 skrå snit med en Snittekniv. Sættes nederst i ovnen og smid 1 dl. vand over granitskærverne og luk ovnen hurtigt.
Bages ved 200 °C i ca. 30 minutter ved over- og undervarme. Luk damp ud af ovnen 2-3 gange den sidste 1/3 af bagetiden.