Grove pølsebrød
En lækker variant af det klassiske pølsebrød.
Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.
Overskrift
Tid i alt: 1,45 timer
Arbejdstid: 30 minutter
Holdbarhed: 2 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
200 g Hvedeflager
650 g vand koldt fra hanen
Sættes i blød ca. 15 minutter
20 g salt
25 g sukker
25 g Frost
25 g Gluten
50 g Hvedesur
750 g hvedemel 12% protein
50 g gær
150 g rapsolie tilsættes sidst i æltetiden
Æltes samlet i ca 16 minutter først vrd langsom hastighed og slut hurtigt. Olien tilsættes, når dejtemperaturen er 26 grader. Der æltes videre til dejtemperatur 27-28 grader. Dejen laves til en pølse og hviler overdækket med Overdækningsplastik i ca. 5 minutter
Rulles ud cac. 15 cm. bred og 1 cm tyk x ca 1,5 meter. Hviler i 5 minutter, så dejen ikke trækker sig sammen.
Pølsebrødene skæres ud ca 5 cm brede med en skarp køkkenkniv. Tjek vægten, som skal være 60-70 g pr stk.
2 x 6 stk. pr plade på bagepapir.
Hæves i Bordstik med Bagetelt over og ½ L. kogende vand i bunden eller et Overdækningsplastik over pladerne. Ca. 50 minutter.
Bages i 12 minutter ved 200 grader over- og undervarme en plade ad gangen.