Landgangsrugbrød
Bruges som klassiske landgangsbrød, bare med rugbrød, som rugsandwich eller bare flækkes, smøres og spises som normalt rugbrød.
De laves i en længde som kan afkortes i den længde der ønskes.
Brødet er saftigt og skorpen er blød da de bages i meget kortere tid end normalt rugbrød.
Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.
Landgangsrugbrød
8 stk.
Tid i alt: 2 timer
Arbejdstid: 30 minutter
Holdbarhed: 8 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
350g vand
150g Rugflager
Fermenteret klid
100g Hvedeklid eller Speltklid
400g vand
8g salt
Selve opskriften
650g kogende vand
30g gær
25g salt
60g Rugsur
325g rugmel
325g hvedemel 12%
200g Maltede hvedeflager
Vand og Rugflager koges med låg ved svag varme i 10 minutter
Fermenteret klid
Saltet i vandet og klid oveni.
Det står i 3-4 dage ved 18-20 grader Det skal dufte sødt, være lysere og vandet skal smage syrligt.
Det kan efter 3 dage sættes op til 7 dage på køl og bruges direkte fra køl. Lav evt 5x portion og frys det i potioner
Selve opskriften
Ælter i ca 15 minutter først langsomt og så hurtigt.
Dejtemperatur 28-30 grader.
Smør 8 stk Snegleforme med Oliespray. Fordel dejen i de 8 forme med Lille plastskraber og udglat overfladen.
Drys med Majsdrys eller Blå birkes.
Hæver på en plade i Bordstik i ca 60 minutter med Bagetelt om og kogende vand under.
Begge plader bages med DAMP ved 220° varmluft i 22.
minutter Tages ud af formene med det samme, så de ikke bliver våde.