Majsbrød
Ved en live-bagning 12. maj 2020 bagte jeg dette supersprøde majsbrød.
Video fra facebook tryk HER
Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.
Majsbrød
4 stk.
Tid i alt: 2 timer
Arbejdstid: 30 minutter
Holdbarhed: 2 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
150 g Havreflager
800 g vand ca 10 grader
Sættes i blød i 10 minutter
100 g rugmel
200 g grahamsmel
650 g hvedemel 12 % proteinindhold
25 g salt
30 g Frost
30 g Gluten
50 g Hvedesur
50 g gær
Det hele samles i røremaskine.
Ælt ca. 16 minutter først langsomt slut hurtigt Dejtemperatur 27 grader.
Dejen virkes op og hviler under Overdækningsplastik ca. 15 minutter.
Deles i 4 lige store stykker (ca. 520 g pr. stk.)
Virkes op runde og hviler igen ca. 15 minutter under plastik.
”Slås op” til brød – se evt live video eller Bagekurset Bog 2. Pensles med vand og rulles i Majsdrys. I Oliesprayet 1,5 l Franskbrødsforme eller fritstående.
2 stk. pakkes i en frysepose og fryses
2 stk. hæves i ca. 45 minutter evt i Bordstik med Bagetelt over med ½ l. kogende vand under teltet. Ovnen tændes på 240 grader, mindst 45 minutter inden bagning med Bagestål 2. nederst rille og DAMP i bunden.
Bagning af brød:
Sæt form eller fritstående på bagepapir ind på Bagestålet eller på en plade.
2 minutter med varmluft 240 grader.
10 minutter med over – og under varme 200 grader. luk damp ud ved at åbne lugen i 5 sek.
5 minutter luk damp ud ved at åbne lugen i 5 sek.
5 minutter Varmluft 180 grader luk damp ud ved at åbne lugen i 5 sek.
5 minutter.
Samlet bagetid ca. 27 minutter
Fra frost: Optø brød ved stuetemperatur ca. 8-10 timer i fryseposen og bages som ovenfor.