Trustpilot

Franske Baguettes

 

Fransk klassisker der er helt fantastisk som friskt brød

Sprød skorpe og saftik krumme.

Klik på teksten som er fremhævede og du kommer direkte ind på varen i webshoppen.

 

 

Franske Baguettes
6 stk.

 

Tid i alt: 2,5 timer

Arbejdstid: 60 minutter

Holdbarhed: 1 dage

Kan fryses: Ja 

Ingredienser

Fremgangsmåde

550 g vand 1. (5-10 ° C.) 
25 g Frost
50 G Hvedesur
925 g hvedemel 12% protein

25 g gær
22 g salt
125 g vand 2.

Vand 1. Frost, Hvedesur og hvedemel æltes langsomt i 30 minutter. Tilsæt gær, salt og ælt ved højere hastighed, i 5 minutter, tilsæt vand 2. lidt efter lidt, indtil alt vandet er optager og så ælt yderlig 2 minutter og dejen skulle gerne være blank og glat.

dejtemperatur: 27-28 grader

Bruge lidt Sprayolie i en Dejkasse og hvil dejen i 15 minutter med et stykke Overdækningsplastik over.

Del dejen i 6 stk af ca 275 g pr stk.

Stram stykkerne op først den ene vej og så den anden vej.

Tænd ovnen med DAMP og Bagestål på 250 ° C. varmluft

De hviler og hæver i ca 30 minutter overdækket, så skorpen ikke udtørre.

En bradepande fra ovnen dækkes med et Dejklæde og spray lidt Sprayolie på og drys den hvedemel.

Dejstykkerne strammes op og rulles ud i næsten pladens længde, Dejklædet foldes så der kommer anstand mellem de 6 baguettes, så de ikke klistre sammen.

Dæk bradepladen med en anden bageplade eller en stykker Overdækningsplastik.

Hæver i ca. 30 minutter.

Træk i Dejklædet så hver baguette bliver fritlagt og løft forsigtigt over på bagepapir hvis de skal bages på bagestål eller direkte over på en Netplade.

 


Snit 4 meget aflange snit på skrå med en Snittekniv.

Bages med damp i 19 minutter ved 240 ° C. varmluft 2 plader på en gang.

Tag damp ud efter 10 minutter og luk ovnlågen op i 5 sec. Hvert 2. minut.