Franske Baguettes
Fransk klassisker der er helt fantastisk som friskt brød
Sprød skorpe og saftik krumme.
Klik på teksten som er fremhævede og du kommer direkte ind på varen i webshoppen.
Franske Baguettes
6 stk.
Tid i alt: 2,5 timer
Arbejdstid: 60 minutter
Holdbarhed: 1 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
550 g vand 1. (5-10 ° C.)
25 g Frost
50 G Hvedesur
925 g hvedemel 12% protein
25 g gær
22 g salt
125 g vand 2.
Vand 1. Frost, Hvedesur og hvedemel æltes langsomt i 30 minutter. Tilsæt gær, salt og ælt ved højere hastighed, i 5 minutter, tilsæt vand 2. lidt efter lidt, indtil alt vandet er optager og så ælt yderlig 2 minutter og dejen skulle gerne være blank og glat.
dejtemperatur: 27-28 grader
Bruge lidt Sprayolie i en Dejkasse og hvil dejen i 15 minutter med et stykke Overdækningsplastik over.
Del dejen i 6 stk af ca 275 g pr stk.
Stram stykkerne op først den ene vej og så den anden vej.
Tænd ovnen med DAMP og Bagestål på 250 ° C. varmluft
De hviler og hæver i ca 30 minutter overdækket, så skorpen ikke udtørre.
En bradepande fra ovnen dækkes med et Dejklæde og spray lidt Sprayolie på og drys den hvedemel.
Dejstykkerne strammes op og rulles ud i næsten pladens længde, Dejklædet foldes så der kommer anstand mellem de 6 baguettes, så de ikke klistre sammen.
Dæk bradepladen med en anden bageplade eller en stykker Overdækningsplastik.
Hæver i ca. 30 minutter.
Træk i Dejklædet så hver baguette bliver fritlagt og løft forsigtigt over på bagepapir hvis de skal bages på bagestål eller direkte over på en Netplade.
Snit 4 meget aflange snit på skrå med en Snittekniv.
Bages med damp i 19 minutter ved 240 ° C. varmluft 2 plader på en gang.
Tag damp ud efter 10 minutter og luk ovnlågen op i 5 sec. Hvert 2. minut.