Rund Walesstang
Luksus udgaven af den klassiske Walesstang i en rund form
Bunden er butterdej og vandbakkelse, som er penslet med chokolade.
Flødecreme og piskefløde.
Masser af friske frugter og dekorativt hjemmelavede choko-snirkler
Så hvis der skal gives rigtig gas på kagesiden en dag, kan jeg godt anbefale denne kage som er ret simpel, på nær choko-snirklerne som kræver øvelse. Men nemt kan erstattes med noget mere simpelt.
Klik på teksten som er fremhævede og du kommer direkte ind på varen i webshoppen.
Overskrift
Tid i alt: 2 timer
Arbejdstid: 120 minutter
Holdbarhed: 2 dage
Kan fryses: nej
Ingredienser
Fremgangsmåde
Vandbakkelse:
125 g vand
50 g smør
2 g salt
60 g hvedemel
2 æg
En rulle butterdej fra køl
½ L piskefløde
1 kg frisk frugt af forskellige slags
Vandbakkelse:
125 g vand
50 g smør
2 g salt
Kog vand + salt op og smelt smørret uden at fordampe en masse vand.
Tilsæt:
60 g hvedemel
Rør det godt igennem og rist det over varmen i ½ minut.
Køles ned i mindst 3 minutter.
Tilsæt:
2 æg i alt men kun ½ æg af gangen piskes ind i dejen.
I en Sprøjtepose og lav en kant på et stykke rundt butterdej Ø30 cm.
Bages i 40 minutter ved 170 °C varmluft, køles ned.
Kagecreme - flødecreme:
300 g koldt vand
84 g Kagecremes pulver
Piskes i 1-2 minutter og står i ca 3 minutter inden det er klar.
Vend ca 150 g piskefløde i cremen.
Piskefløde:
½ L. fløde piskes godt stiv.
Chokolade pynt:
Smelt ca 150 g Non-temp Choko
Lave n cornet og sprøjt nogle snirkler, ved dem om og sprøjt på den anden side, så de ikke knækker så let.
Rester bruges til at Pensel bunden, så vand fra cremen ikke gør bunden blød.
Se evt video på YouTube.
Frisk frugt:
Ca 1 kg forskelligt frisk frugt.
Jordbær, brombær, blåbær og hindbær, andet kan også bruges.
Samle kagen:
Chokoladen på bunden er stivnet, flødecremen i midten, jævnes lidt ud.
Fløde i en Sprøjtepose med en stjernetyl, lav en mønstre rundt lags kanten.
Dæk flødecremen med frisk frugt.
Choko-snirkler og udvalgte frugter på flødekanten.