Chokolade scones
Chokolade eller oste scones med gær i er en noget anderledes scones end de traditionelle som er uden gær.
Personligt foretrækker jeg denne opskrift da de ikke bliver så klæ og mere saftige og bløde i biddet.
Chokolade scones
Tid i alt: 2 Timer
Arbejdstid: 30 minutter
Holdbarhed: 2 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
200 g vand 37 °C.
40 g gær
60 g sukker
Opløs gæren i vandet og lad det stå i 5 minutter.
Tilsæt
500 g hvedemel 10% proteinindhold
10 g bagepulver
1 æg
200 g Chokolade drops eller revet mozzarella til oste scones
150 g koldt smør i tern
5 g salt
Sigt hvedemel og bagepulver sammen i røreskålen
Resten tilsættes skålen
Rør med kagespartel i 1 minutter ved mellem hastighed (smørret behøves ikke være rørt helt ud).
Den bløde dej vendes ud på hvedemel, mel ovenpå og rulles flad med en Rullepind eller kagerulle.
Lav dejen til en firkant på ca 20x30 cm
Fej det overskydende mel af med en Bagebordskost
Pensles med æggestryggelse (1. æg, ½ st salt, piskes sammen)
Deles i 3x4 stk med en Plastskraber stor.
Hæver i 60 minutter i borstik med bagetelt om og ½ l. kogende vand under teltet.
Bages uden damp ved 220 °C. i 15 minutter med over og -undervarme