Trustpilot

Italienske håndværkere

 

Friskbagte rundstykker direkte fra køl. En nem og enkel metode til at få sprøde og lækre rundstykker på kort tid om morgenen.

Metoden i denne opskrift ville også kunne bruges på andre opskrifter som eksempelvis grove eller fuldkornstyper.

Klik på teksten som er fremhævede og du kommer direkte ind på varen i webshoppen.

 

Italienske håndværkere
18 stk.

 

Tid i alt: 18 timer

Arbejdstid: 60 minutter

Holdbarhed: 1 dage

Kan fryses: Ja 

Ingredienser

Fremgangsmåde

600 g vand 5 grader
20 g salt
25 g Frost
50 g Hvedesur
40 g Gluten
950 g hvedemel 12% proteinindhold
25 g gær

Det hele i en røreskål.
Ælt ca 30 minutter langsomt og 5 minutter hurtigt.
Dejtemperatur 27-28 grader.

20 minutter i dejkassen med plast (Pizza og hævepose) over
Foldes 4 gange ind over midten og hæver igen i 30-40 minutter.

Drys Hård durum på dejen og vend den ud på hvedemel.

Bankes flad og rulles med kagerulle, så dejen er lige tyk.
Ca 2 cm tyk

Pensles med vand
Drys en godt lag Blå birkes
Hak firkantede stykker ud på mellem 90 og 100 g pr stk

18 stk i alt

9 stk pr plade med bagepapir, sættes evt på Pizza og brød spartel eller Netplade som kan komme ind i køleskabet.
Sættes på køl til dagen efter....

Bagning af rundstykker.

Tænd ovnen mindst 40 minutter inden afbagning med DAMP sten og bagestål på 250 grader.

Næstnederste rille.

En dl vand på DAMP sten, luk hurtigt.

Tænd for varmluft de første 30 sek. og skift til over- og undervarme.

 

 

 

Temperatur: 210 grader

Sæt et ur på 10 minutter. Luk herefter damp ud.

Herpå:
Luk damp ud i 5 sek. efter 2 minutter.
Luk damp ud i 5 sek. efter 2 minutter.
Luk damp ud i 5 sek. efter 2 minutter.
Skift til varmluft på 180 grader for at udtørre skorpen.
Luk damp ud i 5 sek. efter 2 minutter.
Luk damp ud i 5 sek. efter 2 minutter.

Bages i 20-24 minutter i alt.