Cremelinser
Cremelinser med mørdej og vaniljecreme.
En helt simpel og klassisk tørkage der tager os tilbage og giver de dejligste minder.
I denne opskrift bruger vi Bagekursets Kagecreme som er bagefast, modsat mange andre typer kagecreme som klasker sammen under bagningen. Dette gør at du får succes med opskriften allerede første gang du prøver at bage dem.
Kagecreme har en kort holdbarhed, så får du ikke spist alle kagerne første dag, anbefales det at de fryses og optøs den dag de skal spises.
Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.
Cremelinser
Tid i alt: 1 timer
Arbejdstid: 40 minutter
Holdbarhed: 1 dag
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
100 g flormelis
1 æggeblomme
200 g blødt smør
275 g hvedemel 10% (fra fryseren-18°)
Det hele blandes og røres sammen med kagespartel, indtil det næsten er samlet, samles med hænderne og Hviler på køl i min. 10 minutter
58 g Kagecreme (pulver) 200 g sødmælk eller vand Røres sammen i ½ minut og i en Sprøjtepose.
Linsedejen rulles ud på 4 mm. Brug gerne Metalskinner + Rullepind så det bliver lige tykt. Udstikker på 9,5 -10 cm (Bageringen er god) til medaljer. Hver medalje i en Mini alu form og tryk al luft ud og dejen skal være på højde med formens kant. Restdejen æltes let sammen, trykkes flad og sættes på køl igen. Fyld cremen i de 8 mini alu forme.
Rul restdejen ud igen og lav 8 låg Put lågene på og tryk dem godt ned så alt luft undslipper og de sidder fast på bunden. Pensel med æggestryggelse (sammenpisket æg) Bag ved 200 grader over og -undervarme i ca 14 minutter