Softkerne med poppede rug
Det meget populære softkerne rugbrød på en ny og nemmere metode.
Ved at bruge poppede rugkerner er vi fri for at koge kerner eller sætte den i blød, men får det samme lækre rugbrød og spare ca 30 minutter hver gang.
Klik på teksten som er fremhævede og du kommer direkte ind på varen i webshoppen.
Softkerne med poppede rug
Tid i alt: 2 timer
Arbejdstid: 30 minutter
Holdbarhed: 5 dage
Kan fryses: nej
Ingredienser
Fremgangsmåde
1000 g vand (35°)
200 g Rugkerner poppede
200 g Blandede kerner
30 g gær
30 g salt
50 g Rugsur
450 g rugmel
250 g hvedemel 10%
10 g Maltmel
Vej vand, poppede rug og blandede kerner i røreskålen og rør det sammen, og så vej resten af.
Ælter i ca 15 minutter først langsomt og så hurtigt med kagespartel.
Dejtemperatur 28-30 grader.
Smør 2 stk. Rugbrødsform (1,5 L) med Oliespray.
Del dejen i formene, lige meget i hver, med en godt våd Plastskraber lille.
Valgfrit drys på: Majsdrys, Blå birkes, Græskarkerner, Sesam, Chia osv..
Hæv i Bordstik med Bagetelt over og ½ L. kogende vand under teltet. Ca 50 minutter
Bag rugbrødet ved 225 grader i 50 minutter med DAMP ved indsætningen med over og -undervarme.