Gammeldags franskbrød
Lækkert lyst brød der altid er populært.
Skorken bliver nemt sprød og krummen saftig.
Gammeldags franskbrød
Tid i alt: 2,5 timer
Arbejdstid: 60 minutter
Holdbarhed: 4 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
100 g mælk eller kærnemælk
400 g vand 20 ° C.
850 g hvedemel 12% protein
40 g Hvedesur
22 g Frost
15 g sukker
35 g gær
20 g salt
50 g smør
Det hele undtagen smørret vejes af i røreskålen.
Der æltes 5 minutter langsomt og 5 minutter hurtigt.
Tilsæt smør og ælt det ud i dejen + 1 minut.
Dejtemperatur 27-28 grader.
Dejen deles i 2 lige store stykker og virkes runde op.
Hæver under Plastik i 15 minutter.
Slås aflange op til brød og rulles i Blå birkes.
Sættes på Netplade og hæver i Bordstik med Bagetelt over og ½ L. kogende vand under teltet i ca 50 minutter.
Tænd ovnen 30 minutter inden afbagning på 240 grader med DAMP.
Lav 5 aflange snit i overfladen med Snittekniv eller Dejsnitter
Bages i 35 minutter ved 200 grader over og undervarme med Damp ved indsætningen. Evt de sidste 5 min ved 175 grader varmluft.
Luk damp ud mindst 3 gange de sidste 15 minutter af bagetiden.