Trustpilot

Mandel kringle

til 10-12 personer.

 

En lækker gammeldags kringle der altid er et hit.

Mandelremonce, kagecreme og makroner i som fyld. Uhmmmm

Masser af smask og et dejligt blødt bid i kringlen.

Den kan fint fryses og spises efter optøning eller lunes lidt op og serveres efter afkøling.

 

 

 

 

 

Mandel kringle

 

Tid i alt: 2 timer

Arbejdstid: 60 minutter

Holdbarhed: 3 dage

Kan fryses: Ja 

Ingredienser

Fremgangsmåde

Opskrift:
150 g vand 35-40 grader
40 g gær
30 g sukker
2 æg
4 g salt
12 g Frost
450 g sigtet hvedemel 10% proteinindhold
125 g blødt smør

Kagecreme:
120 g vand
32 g Kagecremespulver

75 g makroner Find opskrift HER

Mandelremonce:
125 g Mandelmel
125 g sukker
125 g blødt smør

Æggestryggelse:
1 æg
2 g salt
10 g vand

Pynt:
15 g Mandelmel
50 g Perlesukker
20 g mandelsplitter

Vand, gær og sukker røres sammen i en skål med et piskeris og står i 5 minutter.

Æg, salt tilsættes. Frost og melet Sigtes i og røres i med en grydeske indtil det er samlet.

Vendes ud på bordet på lidt mel, tilsæt smørret og ælt det i med hænderne i ca. 3 minutter.
Dejen laves aflang og kommes i en Oliesmurt Dejkasse, plastik over.
Hæver i 15 minutter.

Tænd ovnen på 230 grader med over og -undervarme.

Kagecreme: 120 g vand og 32 g Kagecremspulver piskes sammen i 30 sec. med et piskeris.
I en engangs Sprøjtepose med en Slikpott.

Mandelremonce: Mandelmel, sukker og smør røres sammen i en skål med en grydeske.
I en engangs Sprøjtepose med en Slikpott

Vend dejen ud på godt med hvedemel på bordet.
Rul den aflang ud ca. 100 x 20 cm.
Fej overskydende mel af på begge sider med en Bagebordskost.

Fordel remoncen og cremen i midten af dejen.
Drys knuste makroner hen over.
Luk dejen over fyldet fra begge sider.

Løft dejen over på en plade med Silikonemåtte eller bagepapir på og luk den sammen i enderne.

Dejen pensles med æggestryggelse og drys mandel/sukker blandingen på midten af kringlen

Hæver i Bordstik med Bagetelt over og ½ L. kogende vand under teltet i ca 20 minutter, eller ca. 30 minutter med Overdækningsplastik over.

Bages i 15 minutter ved 230°C. med over og -undervarme.