Mandel kringle
til 10-12 personer.
En lækker gammeldags kringle der altid er et hit.
Mandelremonce, kagecreme og makroner i som fyld. Uhmmmm
Masser af smask og et dejligt blødt bid i kringlen.
Den kan fint fryses og spises efter optøning eller lunes lidt op og serveres efter afkøling.
Mandel kringle
Tid i alt: 2 timer
Arbejdstid: 60 minutter
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
Opskrift:
150 g vand 35-40 grader
40 g gær
30 g sukker
2 æg
4 g salt
12 g Frost
450 g sigtet hvedemel 10% proteinindhold
125 g blødt smør
Kagecreme:
120 g vand
32 g Kagecremespulver
75 g makroner Find opskrift HER
Mandelremonce:
125 g Mandelmel
125 g sukker
125 g blødt smør
Æggestryggelse:
1 æg
2 g salt
10 g vand
Pynt:
15 g Mandelmel
50 g Perlesukker
20 g mandelsplitter
Vand, gær og sukker røres sammen i en skål med et piskeris og står i 5 minutter.
Æg, salt tilsættes. Frost og melet Sigtes i og røres i med en grydeske indtil det er samlet.
Vendes ud på bordet på lidt mel, tilsæt smørret og ælt det i med hænderne i ca. 3 minutter.
Dejen laves aflang og kommes i en Oliesmurt Dejkasse, plastik over.
Hæver i 15 minutter.
Tænd ovnen på 230 grader med over og -undervarme.
Kagecreme: 120 g vand og 32 g Kagecremspulver piskes sammen i 30 sec. med et piskeris.
I en engangs Sprøjtepose med en Slikpott.
Mandelremonce: Mandelmel, sukker og smør røres sammen i en skål med en grydeske.
I en engangs Sprøjtepose med en Slikpott
Vend dejen ud på godt med hvedemel på bordet.
Rul den aflang ud ca. 100 x 20 cm.
Fej overskydende mel af på begge sider med en Bagebordskost.
Fordel remoncen og cremen i midten af dejen.
Drys knuste makroner hen over.
Luk dejen over fyldet fra begge sider.
Løft dejen over på en plade med Silikonemåtte eller bagepapir på og luk den sammen i enderne.
Dejen pensles med æggestryggelse og drys mandel/sukker blandingen på midten af kringlen
Hæver i Bordstik med Bagetelt over og ½ L. kogende vand under teltet i ca 20 minutter, eller ca. 30 minutter med Overdækningsplastik over.
Bages i 15 minutter ved 230°C. med over og -undervarme.