Durum
10 stk
Lav selv fast-food :)
Her er opskriften på 10 stk hjemmelavede Durum.
Se evt videoen inden du går igang.
Durum
Tid i alt: 1,5 timer
Arbejdstid: 60 minutter
Holdbarhed: 4 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
650 g vand 10 ° C.
25 g Frost
25 g Gluten
50 g Durum hvedesur
900 g hvedemel 10% protein
50 g gær
22 g groft salt (kan tilsættes efter gæren er rørt ud)
100 g vand 2.
Alt i opskriften undtagen salt og vand 2. vejes af og samles i røreskålen.
Ælt ved lav hastighed i 3 minutter med dejkrog. tilsæt salt.
Ælt yderlig hurtigt i 12 minutter.
Tilsæt vand 2. lidt af gangen indtil det er rørt ind i dejen + mindst 2 minut
Dejtemperatur 27-28 grader.
Tænd ovnen på 275 °C. varmluft med Bagestål.
Dejen deles i stykker a 180 g, virkes op, ligesom boller hvor overfladen strammes op.
Hæver i en olieret Dejkasse med Pizza og hævepose over i ca 30 minutter ved stuetemperatur.
Hver ”bolle” rulles ud på en diameter på ca. 30 cm. med en kagerulle eller rullepind.
Drys lidt Hård durum på Pizza og brødspartel og direkte i ovnen. En af gangen i 3-4 minutter. Efter de er poppet op bages de ½-1 minut mere.
Vent 2-3 minutter imellem hver durum, så bagestålet ikke køles ned.
Bagestålet skal gerne være over 240 °C.
Durum kan stables ovenpå hinanden og fryses i en Pizza og hævepose til en anden dag hvor de lunes inden brug.
Forslag til fyld:
Iceberg
Creme fraiche m/ hvidløg
Tomat
Persille
Oksekebab
Falafel
Tabasco