Chokoladeboller
24 stk
Opskriften på Chokoladeboller er lavet, så de holder sig friske i lang tid.
Undlad æg i boller, som fra holder vand som er det der holder dem friske. Og så tilsæt kogte kartofler som binder en masse vand ligesom eksempelvis kold grød og revne grødsager også gør.
Dejen bliver æltet mindre end normalt, så man undgår det seje bid som glutendannelsen giver.
Chokolade drops indeholder mere tørstof og mindre fedt end normalt derfor er de bagefaste, så de ikke flyder ud i dejen under bagningen.
Chokoladeboller
Tid i alt: 2,5 timer
Arbejdstid: 30 minutter
Holdbarhed: 4 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
450 g vand 35-40 °C
150 g mælk 5 °C
60 g gær
150 g kogte kartofler
25 g Frost
1000 g hvedemel med 10% proteinindhold
60 g sukker
20 g salt
100 g smør
250 g Chokolade drops
Opløs gæren i væsken.
Mos kartoflerne, tilsæt resten undtagen Chokoladen og smørret til røreskålen og ælt langsomt i 5 minutter og derefter hurtigt i 3 minutter. Tilsæt smørret og ælt det ud i dejen, så tilsættes chokolade drops, så chokoladen æltes så lidt som muligt.
Dejtemperatur 27-28 grader.
Sprayolie i en Dejkasse, dejen i og vend dejen over sig selv så chokoladen bliver vend ordentlig i.
Hæver i 15 minutter med Overdækningsplastik over.
Vendes ud på lidt mel
Vejes af på 90-95 g så det giver 24 stk.
Laves runde til boller, 12 stk pr plade, med bagepapir eller Silikonemåtte.
Pensles med æggestryggelse: 1 æg, ½ tsk salt og 10 g vand.
Hæver i Bordstik med Bagetelt over og 1. L. kogende vand under teltet i ca 45 minutter
Bages i ca. 11 minutter ved 225 grader med over og -undervarme en plade af gangen.