Fletbrød
Fletbrød er flotte og dekorative til når det godt må se ekstra godt ud.
Se videoen hvordan man kan flette dejen, det ser svære ud end det er, så bare spring ud i det.
Fletbrød
Tid i alt: 2,5 timer
Arbejdstid: 60 minutter
Holdbarhed: 4 dage
Kan fryses: Ja / nej
Ingredienser
Fremgangsmåde
100 g mælk eller kærnemælk
400 g vand 20 ° C.
850 g hvedemel 12% protein
40 g Hvedesur
22 g Frost
15 g sukker
35 g gær
20 g salt
50 g smør
Det hele undtagen smørret vejes af i røreskålen.
Der æltes 5 minutter langsomt og 5 minutter hurtigt.
Tilsæt smør og ælt det ud i dejen + 1 minut.
Dejtemperatur 27-28 grader.
Dejen deles i 3 lige store stykker og virkes runde op.
Hæver under Plastik i 15 minutter.
Der laves fletbrød som i videoen.
Sættes på Netplade og hæver i Bordstik med Bagetelt over og ½ L. kogende vand under teltet i ca 50 minutter.
Tænd ovnen 30 minutter inden afbagning på 240 grader med DAMP.
Bages i 35 minutter ved 200 grader over og undervarme med DAMP ved indsætningen.
Luk damp ud mindst 3 gange de sidste 12 minutter af bagetiden.